Hänt i veckan...

I onsdags var vi inne i stan en sväng och kollade lite bokrea. Alexander köpte 5 böcker och jag köpte 1 bok, det var Barack Obamas bok, känner att det är en sådan bok man bör ha läst. Har även beställt ett par böcker som jag läser nu. Bland annat en om hur det är att tampas med tonåringar, haha kan behövas snart med tanke på att Alex närmar sig 12 år.

Ytterligare en härlig sak som hände i onsdags kväll. Mina goa vänner Susanne och Peo fick en liten bebis, en liten kille på 3020g och 49cm lång. Så efter jobbet på torsdagen åkte jag till BB för att få se det lilla underverket. Så himla liten och söt, mitt hjärta blev lyckligt. Ett nytt liv har fötts och får ta del av livets härligheter.

Sen kom då helgen igen efter ytterlligare en snabb vecka, som jag tjatar om detta, men det går såååååååååå himla fort. I fredags efter jobbet packade vi in oss i bilen och for till Mönsterås simhall. Det var jag, Alex och hans två kompisar Robin och Kalle. En härlig avslutning på veckan, som vi alla uppskattar lika mycket...

Därefter blev det övernattning här hemma, grabbsen trivs så bra tillsammans och har verkligen funnit varandra. Känns härligt för bra kompisar behöver alla ha.

Lördagen har varit lugn och skön. Tog en promenad under förmiddagen, jätteskönt. Solen sken och våren närmar sig till min stora glädje. När sedan övernattningsgästerna lämnat boet så for Alex och jag ut till en härlig vän med son. Annelie och hennes charmkille William. En liten kille som vi tycker så himla mycket om, han finns i våra hjärtan och värmer gott.

Alexander passade på att rida Einstein också, de är ett så vackert par. Han provred även den lille men kanske inte med så bra resultat. Benen släpade nästintill i marken, haha. Vi gick sedan ut en långrunda, William till vagns och Alexander till häst och Annelie och jag till fots. Så himla skönt och avkopplande, det är härligt att komma ut till landet.

Liten present till William som roade både liten och stor.

Presenten tycks också ha väldigt roligt.

Ut till hästarna...

Ytterligare en liten present till gullungen, en björnligan mössa.

Vackra söta hästen...


Så vackra...

Så fina...

Även Annelie blev sugen och tog sig en tur...

...och då fick ryttare nr 1 ansvara för vagnen.


Ridningen över, jaaa då rullar vi runt lite i hagen, magen upp och benen runt, jippie...

Och här är den lilla, söt och lite busig har vi fått höra...

Tack Annelie  min söta, fina vän för en härlig dag med mycket frisk luft och härliga William pussar och hejdå kramar. Sen bar det hemmåt. Maten skulle lagas och sen var det dags för melodifestivalen. Spännande att höra låtarna och se upplägget den här gången. Tack Angelica för ytterligare en kul tv kväll med många goa kommentarer, du är en fin vän.

Det har varit en härlig dag med mycket frisk luft och goa promenader. Tänk om det vore lite mer lördag och lite mindre vardag, tänk så mycket härlig tid man skulle få med sina vänner då. Ibland känns det som att vardagen tar för mycket plats, men så är det för många så det gäller att fylla sin ledighet med bra saker som gör en lycklig och glad.

Tre saker jag har gjort bra idag:
1. Haft goa stunder med de tre grabbsen återigen, härlig pratstund vid frukostbordet.
2. Åkt och hälsat på en härlig vän som betyder mycket för mig, kramat hennes goa lille son och fått pussar och kramar, tack Annelie och William för en härlig stund.
3. Lagat god mat och haft en bra tv stund med min son, skrattat och hejat på låtarna och kramat godnatt och haft lite egentid med en film...

Sov gott alla och tänk på att ni måste fylla dagarna med sådant ni mår bra av och som gör andra medmänniskor glada. Tänk på att ett leende är gratis och det är så lätt att ge andra och det kan betyda mer än du anar att få ett äkta leende av en medmänniska.

*Puss och Kram*


Sköna tisdag...

Har haft en skön dag, varit på ett häligt humör, känts bra i hela kroppen. Haft en rolig dag på jobbet och gett barnen många goa skratt. Slutade tidigt idag, vilket alltid är skönt. Man behöver ha en tidig dag i veckan så man kan göra lite vad man vill. Jag har varit på helkroppsmassage ikväll, åh vad jag älskar det. Beröring i alla former är gudomligt och massage är bara bäst. Jag får massage av en tjej som heter Nina och hon jobbar på gymmet jag går på och hon har även hand om viktgruppen som jag är med i. Vi hade möte ikväll och viktkoll och det är så kul, vågen fortsätter att peka neråt och det är så lite jag har att gå ner nu. Kom på att jag har gått ner tre hela storlekar sen den 31 augusti. Känns riktigt kul att prova kläder igen, nu passar lite mer och framförallt så sitter det bättre på min kropp.

Hm, härliga tanke... Fias kropp i fas till sommaren eller redan till våren. Jippie så skönt, bra jobbat jag...

Nu blir det sängen för en lite trötter Fia, i morgon är det redan onsdag igen, sen fredag, sen helg, ja, jisses vad veckorna går fort...

Kram alla och ta vara på varje dag på bästa sätt, fyll dem med värdefulla saker och meningsfulla ting och sist men inte minst ta hand om dig själv och unna dig något som gör gott för själen.

Tre saker jag har gjort bra idag:
1. Skrattat mycket och fått barnen på jobbet att må bra, haft en bra jobbdag helt enkelt.
2. Givit mig själv njutning och egentid genom en helkroppsmassage, underbart.
3. Haft en myskväll med härliga diskussioner och kärlek, älskar dig min underbara son, tack för att du finns hos mig.

Helg och ledig tid...

Helgen är här igen, veckorna rusar fram för att ge helgen en mysig oas att stanna till vid en stund. Alexander var på hajk med scouterna igår och kom hem idag vid 12 tiden. De hade haft hur kul som helst, grillade igår då de fick göra upp elden helt själva. Idag har de fått åka snöskoter till pulkabacken en bit bort, snacka om att det var ett lyckligt gäng. De har helt underbara scoutledare som verkligen gör allt för detta gäng.

När jag hämtat en trött men väldigt nöjd kille så drog vi vidare in mot stan och gick på bio. Vi såg hundpensionatet, en trevlig film med en tänkvärd handling.

Jag tillbringade min fredagskväll här hemma i soffan, satt och tittade på Lets Dance och ikväll laddas det för Melodifestivalen. Hoppas på lite bra låtar och fräcka repliker.

Tre saker jag har gjort bra idag:
1. Vaknade utvilad innan väckarklockan ringde, kändes härligt.
2. Haft en bra morgon utan stress.
3. Varit på bio med sonen och därefter har vi en skön kväll att se fram emot i lugnets tecken.

Ha en trevlig kväll och tänk på att stress gör ingen männska glad.

Snart...

...så är min målvikt nådd. Jag har väl cirka 3-4 kg kvar att gå ner i min viktresa.. Har i dagsläget gått ner 12 kg. Det känns helt fantastiskt bra, så mycket lättare i kroppen nu. Tänk att jag gått och burit på 12 mjölkpaket i onödan så länge. Aldrig mer... Jag har inte bara förllitat mig på vågen som jag egentligen tycker är överreklamerad utan jag har använt mig av måttband och de här måtten är väldigt intressanta att kolla på. Jag har gått ner 14 cm bara över magen, 11 cm över rumpan, 8 cm över bröstet, 7 cm över låren, 7 cm över midjan, 8 cm över knät och det känns ju på hela kroppen och framförallt på hur kläderna sitter. Nu kommer jag i en hel del kläder i garderoben igen och en del börjar bli för stora och pösiga, haha hur skönt som helst. Jag är så stolt över mig själv för att jag har kommit så långt på min resa, det är en tuff väg att vandra men värd hur mycket som helst. Har inte kommit igång med träningen så som jag vill men det kommer det också. Funderar att börja med yoga, pilates eller body balance, tror det är bra för både kropp och själ. När jag fått upp min ork och kondis en aning så kommer jag att börja med cirkelträning, något jag ser fram emot.

Min kväll börjar gå mot sitt slut och snart väntar sängen. Alexander sover hos mormor och morfar inatt, mormor har tagit ledigt i morgon för att kunna umgås med sitt älskade barnbarn. De få nog en härlig dag tillsammans.  Det är redan onsdag idag och halva veckan har gått, vart tar dagarna vägen??

Tänk på att fylla dagarna med värdefulla små ting som gör livet en aningen bättre och glöm inte att dela med dig av ditt leende till dina medmänniskor.

Sov gott och kram till er alla.

Sköna söndag!

Haft en skön dag men ett visst trötthetssyndrom har infunnit sig i kroppen. Har inte kraft och ork att ta tag i saker som jag kanske borde. Men vad gör det, det finns ju kvar att göra vid ett senare tillfälle när piggheten infunnit sig. Vaknade av att solen sken så vackert mot den vita snön. Det har väl varit en si så där -8 grader under dagen. Men när solen var framme blev det såå himla skönt. Alexander och jag tog en härlig förmiddagspromenad och då gick vi ner mot slottet och matade de små söta änderna och en annan skrattande fiskmås. De sistnämnda är verkligen överallt och styr och ställler, medan änderna väntar på det som ges. Tänk vad olika det är i de olika djurliven. Men glada blev de och mumsade i sig. Har varit hemma i eftermiddag och bara haft det skönt, inte gjort så mycket. Gjorde lite god korvstroganoff till middag till sonens stora glädje. Nu är det tvn som gäller sen sängen för att ta emot en ny veckas lärdom och glädje.
Här kommer lite bilder från vår promenad idag.






Tre saker jag har gjort bra idag:
1. Gått en härlig långrunda med Alexander.
2. Njutit av solens strålar mot den gnistrande vita snön.
3. Lagat en god korvstroganoff, vilket Alex har önskat ett tag nu.

Sov gott alla och njut av det lilla vackra som finns i din omgivning, kram.

Alla Hjärtans Dag

Mitt mamma hjärta är så tacksamt, vilken härlig son jag har. Han väckte mig idag och gav mig ett väldigt fint kort som han pysslat med under morgonen. Jag fick även en fin smörkniv som han gjort på scouterna. Mitt lilla gull,
 jag är så glad att jag har dig.

Vilken underbar text han har skrivit, tack snälla.

Efter frukosten bakade vi lite äppelmuffins med mandelmassa, de ser så goda ut.

De här ska vi ta med oss till mamma där vi ska äta en alla hjärtans middag. Alexander har fått en ask med röda, goda gelehjärtan av mamsen. Hans favoritgodis så gissa om han blev glad.

Nu ska vi åka och köpa en bukett tulpaner och varsin trisslott till föräldrarna och oss själva också, tänk om turen infaller ikväll när vi skrapar. En sak till, jag pratade med Lagotto uppfödaren i torsdags och jag kan säga att det ser mycket lovande ut. Lite Lagottisar beräknas komma till världen den 14/3 om allt nu går som det ska. De håller just nu på att flytta till Öland, kanon för då blir det nära och det gillar jag. Ska ringa igen i början på mars och boka tid för att hälsa på, nu håller vi alla tummar för att allt ska gå bra... Vi längtar till efter en liten lurvelhund här hemma...

Alla hjärtliga kramar till er alla på Alla Hjärtans Dag.
Hej så länge. Ge den person som finns i din närhet en kram för kramar kan vi aldrig få för många.

Fredagen den 13:e

Oj, oj vilken dag. Den började hos farbror doktorn där jag gjorde en liten hälsokoll. Har känt mig lite halvkrasslig länge och hade lite högt blodtryck vid senaste cellprovstagning så jag tänkte att det är lika bra att kolla upp det. Blodtrycket var väldigt bra idag, skönt. Lämnade blod så de kan kolla så lilla Fia mår bra...
 
Sen efter lunch var det dags att bege sig till tandläkaren för att laga en tand där det lossnat en liten tandflisa, bedövning gjord och då upptäcker hon ett hål på tanden bredvid och då är det ju lika bra att laga den oxå och på så sätt blir jag genast 2026 kr fattigare. Jag fattar inte hur det kan vara så djädrans dyrt att få sina tänder lagade, det är ju ett måste för oss alla. Förstår de människor som inte går till tandläkaren men tycker det är synd att det är så. Det hade varit bra om det varit som hos doktorn att man betalar en summa och sedan gör de det som behöver göras... Förresten, höll på att glömma. När jag gick ut från tandläkaren och hade kommit en si så där 15 meter var det en kille som kollade så konstigt på mig och ner på mina fötter. Jag tänkte vad glor han på, jag fortsatte att gå och han fortsatte att glo, men va f-n tänkte jag tills jag själv kollade ner på mina fötter, behöver jag säga mer... Snyggt...haha...

För att sedan gå vidare i dagen så gick jag och Alex till vår frisör efter jobbet. Alexander blev superfin i håret som vanligt, tack Veronika för att du gör ett så bra jobb.
Men vad ska jag säga om, ja, honey...
Det är ju så att min frisör alltid får mixtra lite med färger och slingor och sådant när det gäller mitt hår. Sagt och gjort så även denna gång. De hade varit på kurs i veckan och blivit inspirerade. Nu var det inne att färga håret i honungsfärg, hmm, tänkte jag. Gult var det första som kom upp i mitt huvud. Ne, sa frisör det är honungsfärg. Tja, tänkte jag det lät fint så då börja vi. Då skulle hon färga på ett lite annorlunda sätt. En bit av överhåret i honung och underhåret mörkt som innan. Jag var ju då självklart den första att få den här färgningen, bra med testpersoner, haha. Men det gick ju inte riktigt som hon tänkt och jag såg hur tankeverksamheten pågick i min frisörs huvud, tur jag känner henne annars hade jag nog blivit lite orolig. Men jag vet att hon alltid fixar till allt så lugnet infann sig igen. Men det innebar lite överfärgningar och väldigt mycket längre tid hos frissan än planerat. Till slut skrattade vi åt allt och sa att det är ju fredagen den 13:e idag. Blev väldigt nöjd till slut, så allt slutade lycklligt som alltid efter ett besök hos min braiga frisör. Men hon har redan planer på hur hon vill klippa mig nästa gång, vågar jag, haha...


Nu har det varit en skön stund i soffan med alla dansande paren och sonen bredvid och Angelica i Motala över msn. En trevlig kväll och ett bra avslut på dagen.
En sak till, snön har kommit till Kalmar till min sons stora förtjusning.


Tre saker jag har gjort bra idag:
1. Varit hos doktorn och gjort en liten hälsokoll.
2. Behållt lugnet under mitt långa tandläkarbesök, behöll även lugnet när jag såg kostnaden, då iaf, haha.
3. Avslutade dagen bra med lugn och ro i närheten av den jag älskar mest på denna jord.

Sov gott alla och dröm söta drömmar.

Sjuklingar!

Idag har vi haft en lugn vilodag, känner oss halvdana båda två. Men mycket vila, lite glass och te med honung gör allt mycket bättre så det blev en omgång med kalmarspelet.

Vem vann?? Ja, det var inte jag utan grabben med guldbyxorna, haha. Mycket nöjd son, men det tar på krafterna att spela och vara alert i sina beslut som rör spelet. Efter spelet så blev det vila, mys i soffan med täcke och kudde.


Tre saker jag har gjort bra idag:
1. Delgett mina yrkesplaner för en lyssnande person.
2. Gått en liten kvällsrunda och lämnat bilen hemma.
3. Spelat spel och vilat kroppen hela dagen, tagit hand om en sjuk son på bästa sätt.


Nu behöver jag en säng, en kudde och ett varmt täcke för jag är så trött. Känner mig inte helt kry så jag önskar alla en god natt med söta drömmar.

Hemma!

Varje måndag öppnar jag jobbet vid 6.30, jippie säger en icke morgonpigg tjej. Men idag blev inte arbetsdagen så lång. Jag fick åka hem till Alexander som inte känner sig riktigt kry, så nu sitter vi här, uppkrupna i soffan med filtar och kuddar. Vi har varit lite halvdana båda två ett bra tag nu så lite vila kan kanske göra gott. Nu får vi hoppas att det snart går över och Alex åter kan gå i skolan igen och känna sig pigg.

Hans försäljning gick strålande igår, annonsen på legot mm var inne på blocket kl. 12 och kl. 13.30 så var legot sålt och Alex var 1500kr rikare, gissa om det var en glad grabb här hemma igår och grabben som köpte legot var lika glad han. Fick ett sms på kvällen där de tackade så hemskt mycket för köpet av lego.

Här sitter en bloggande kille, tror bestämt det har smittat av sig, haha


Blocket!

Nu har jag lagt in Alexanders försäljningsannons på Blocket. Han har rensat bland sitt lego och säljer en hel del. Som ni vet sen tidigare så pågår en utrensning för att få ett lite mer "mognare" rum. Så därför säljer han även sin 1 år gamla Sacco Säck och en hylla. Hoppas verklligen att det går bra och att han får sina saker sålda. Min stora grabb...

Nu väntar tvättstugan på mig, jippie vad kul, haha.

Vi hörs senare, ha en toppendag alla. Njut av söndagen och mys så där lite extra och var rädda om varandra.
Kramar till er från mig.


Lördag!

Mysdag med roliga inslag. Hämtade Alexander hos övernattningskompisen kl.10. Wiiie jag var uppe och klar för dagen kl. 9.30 en lördag, det var länge sen sist men oj vilken lång lördag det blev. Sen åkte vi till Aledal för att kolla när Alex kompis Kalle (var oxå med på övernattningen) red, har en önskan om att de så småningom kan rida i samma grupp. Alex har ridit längre men jag tror att de absolut kan rida tilllsammans. En kul utflykt och goprat med Kalles mamma. Därefter åkte mot stan igen och strosade runt lite innan vi begav oss hem för lite lunch. Sen har Alex och jag hjälpts åt att samla ihop allt lego som ska säljas, plockat ihop, prismärkt och tagit kort för att läggas in på blocket. Så nu håller vi tummarna för att det säljs. Alexander kände sig så nöjd när vi var klara med legot, han har kämpat såååå med att få ihop allt han vill sälja.

Nu har vi ätit och är mätta och goa, sitter i soffan och myser, kollar Wild Kids sen blir det Melodifestivalen.

Tre saker jag har gjort bra idag:
1. Sovit gott, vaknat utvilad och varit klar för dagen kl.9.30, dagen blev på så sätt lång och bra.
2. Varit i stallet och myst med hästarna en stund.
3. Hjälpt Alex med legot och hans försäljningsplaner och kramats en hel del.

Njut av livet du har och ge ett leende till dina medmänniskor, för ett leende gör varje männska glad.
Kärlek till er alla.


Trötter!!

Är lite trötter idag och det har jag varit hela veckan, känns som det är en liten bacillusk i kroppen som inte hittar ut, jaja.. Även sonen känner sig lite halvdassig ikväll och ligger nu i ett varmt bad och kurerar sig, han vill så gärna vara pigg i morgon för han och kompisarna har bestämt biobesök och sedan övernattning, så håll tummarna. För mig blir det en lugn och skön fredagskväll i soffan med min kära laptop i knät och vännen Angelica snackandes över msn samtidigt som vi tittar på Lets Dance och kommenterar i massor, haha. Jobbet har flutit på bra och gjorde ett konstanterande att veckorna går såååå otroligt fort, herregud det var ju nyss måndag. Vart tar dagarna vägen??? Är det fler med mig som känner att livet går fort? Hur ska vi göra för att sakta ner livshjulet och får känslan att det inte rusar på så dant? Jaja, det är nog så för många så det gäller att ta till vara på livets härligheter och njuta av det lilla.

Här kommer en bild på Alexanders nya gardiner.

Alexander som två månaders bebis

En sån sötnos

Tre saker jag har gjort bra idag:
1. Fått lite ordning i köket med dukar och sådant, äntligen.
2. Gjort vackra hjärtan med barnen på jobbet inför alla hjärtans dag.
3. Myst och tagit det lugnt ikväll tillsammans med Alexander.

Myskväll till alla...

Tandskit...

Morr!!! En liten tandbit har lossnat nu i kväll från en tidigare trasig tand som lagades för cirka 15 år sedan... Grrr, inte roligt alls, nu måste jag ju ringa tandläkaren och betala massa onödiga pengar till något som jag inte alls har räknat med. Sen så är ju ett tandläkarbesök inget jag gärna gör om man säger så.

För övrigt har kvällen varit lite halvkrasslig, Alexander kände sig halvdassig ikväll men han har inte haft någon feber eller så, får se hur han känner sig i morgon bitti. Själv så är jag också lite halvkrasslig och trött i kroppen, har väl något skit i kroppen som inte vill bryta ut. Ja, det här lät ju hur positivt som helst, haha. Ne, så illa är det inte. Har sytt färdigt Alexanders nya gardiner ikväll, blev riktigt bra. Sonen nöjd, mamma nöjd. Har haft ett givande lönesamtal med chefen idag, gick strålande. Berättade för henne om de blivande valptankarna och det var inga problem med att få ledigt, bra att vara förbutseende. Åh, vad vi längtar och håller tummarna för att tiken är dräktig, vi vill så gärna ha en valp och är så redo för detta nya i vårt liv... Ny kärlek i vår lilla kärleksfulla familj...

Tre saker jag har gjort bra idag:
1. För en gång skull vaknat i tid, eller rättare sagt gått upp i tid och sluppit stressa.
2. Haft lönesamtal och lyft mig själv och allt bra jag åstadkommit på jobbet.
3. Sytt gardinerna till min son och kramat om honom många gånger under kvällen och sagt att jag älskar honom.

Var rädda om varandra där ute, vi har bara ett liv så värdesätt det och ha kul på vägen.

RSS 2.0