Avslutad valpkurs!

I söndags var det sista gången på vår valpkurs. En kurs som givit så mycket lärdom och så många skratt. En kurs som fått Alexander att växa som husse. En kurs som fått mig att förstå min hund bättre och som lärt mig kommunicera med Moltaz på ett helt annat sätt. Med andra ord så har det givit oss väldigt mycket. Tack Maggan för all lärdom och visdom du överröst oss med. Det har varit trevliga stunder med alla valpar och dess ägare. Fortsättning följer i januari då vi har satt upp oss för en fortsättningskurs.

Maggan hade satt upp en bana med olika stationer där ett moment skulle utföras och "betygsättas". Vi  gick igenom allt vi har lärt oss under kursens gång. Vi gick igenom banan en och en. Alla valpar samlade vi uppe på en scen för att lugna ner sig lite och titta på när var och en gick banan. Ni kan ju tänka er Moltaz där uppe, väntandes, stilla och helst tyst... Jisses vad många myror i brallan han hade just då när vi skulle sitta stilla i lugn och ro. Jag tänkte att det här kommer att gå åt pipsvängen, han har tappat bort sin koncentration... hm, hur ska detta gå...

Men han är så fantastisk vår lilla hund för när det var våran tur att beträda banan så kopplade han in all koncentration och all fokus på det som skulle göras. Jag älskar verkligen denna hund... Han gjorde alla moment klockrent och fick väl godkänt på sitt papper. När det var dags för inkallning med störning av människa så slet sig även en annan hund så det blev dubbel störning. Men han struntar helt i att en människa stör och är i vägen samt att han har en hund flåsandes i nacken. Han springer raka vägen bort till mig. Lycklig matte! Bra jobbat Moltaz!!! Fick omdömet och diplom och Moltaz fick en god "knorrsvans". Alexander fick också diplom för att han varit så duktig och hjälpt till på ett bra sätt, stolt Alex och ännu stoltare mor..

Hela gänget samlat!



Helgen har gått i trötthetens tecken, är så himla trött för tillfället. Kan bero på det ständiga mörkret eller på att man har något skit i kroppen med tanke på allt som går just nu... Har sovit länge idag och bara tagit det lugnt förutom alla promenader med Moltaz, vilken tur vi har honom så man kommer ut iaf. Lite julmys har vi också orkat med. Stakar, stjärnor och slingor är framme, så mysigt.

Nu ska jag återgå till Robinson och mys i soffan med Alexander och Moltaz.

*Tidelo från mig till er*

 


GRATTIS! OCH GRATTIS IGEN!! UPPDATERING!!

STORA GRATTISKRAMAR TILL MIN/VÅR FINA VÄN ANGELICA SOM FYLLER 30+ ;-) IDAG.
VI HÄR I KALMAR ÖNSKAR DIG EN TOPPENDAG.
PUSS OCH KRAM ÖNSKAR FIA, ALEXANDER OCH MOLTAZ

VILL ÄVEN GRATULERA MIN FINA VÄN ANNELIE OCH HENNES FAMILJ TILL DET NYA FAMILJETILLSKOTTET. GRATTIS TILL ER FINA TJEJ SOM HAR FÅTT SE DAGENS LJUS. STORT GRATTIS OCH LYCKA TILL!
PUSS OCH KRAM ÖNSKAR FIA, ALEXANDER OCH MOLTAZ

PS ANGELICA DU HADE RÄTT, ANNELIS BEBIS FÖDDES PÅ DIN DAG :-) 


Nöjd!

Ny frisyr blev det i torsdags, modig kände jag mig... Jag har haft längre hår i ungefär 10 år tror jag men jag kände att det vart lite trist nu eller det har jag känt ett tag. Så då är det ju lika bra att ta tag i detta. Sagt och gjort och rådfrågning med min duktiga frisör så blev jag ganska många centimeter hår fattigare...

Lite längre hår och en hårig hund;-) 

Ny frisyr, mindre hår



Jag blev mycket nöjd efteråt, tack gode gud för det.. Lite svårt att ångra sig när håret ligger på golvet...

Vad tycker ni??




Fin helg och lite smått och gott...

Det har varit en härlig helg med goda vänner, Angelica och grabbsen kom i fredagskväll och det är alltid lika trevligt att ses. Vi har så många samtalsämnen att ta oss igenom och grabbarna tre har så många lekar att hinna med. Fredagskvällen gick i mys och pratets tecken. Lördagen började med en långpromenad med Moltaz medans min kära son och gäster låg och sov. Frukost och sen bar det av till valpkursen för mig och min fyrbente vän. Grabbarna åkte till XL labbet och Angelica tog en sväng på stan. När vi kom hem så vart grabbarna fortfarande iväg så det blev lite go egentid för A och mig, massor med härligt vuxenprat. God mat till kvällen och filmkväll för grabbsen och soffmys för oss. Vi fixade även lite med våra kära datorer, TACK Angelica för detta, äntligen ;-) Snart slänger jag häftet, hihi...
Söndagen kom och vi tog en lugn dag tillsammans. Vi har lovat de stora grabbarna att de alltid ska få egentid när vi träffas så även den här gången. Det blev en tur till simhallen för dem och gissa om de var nöjda när de kom hem igen. Lunchen stod då på bordet och ännu mera prat blev det, så mysigt. Tiden gick och det blev dags för hemfärd för våra fina vänner. Snyft... Alltid så trevligt att ses men så tråkigt när hemfärden lurar runt hörnet. Tack söta vänner för en underbar helg tillsammans med er, puss love you...

Valpkursen går mot sitt slut, näst sista gången vart det. Men vi ska fortsätta i januari igen med fortsättningskurs. Det är väldigt kul och lärorikt. Känns så roligt att ha hund nu när man vet hur de fungerar och hur man kommunicerar med en hund. Vi har fått mycket lärdom och kunskap. Apropå Moltaz så har han lärt sig något nytt, förflytta hage. Så när vi kommer hem så är han troligen inte där vi lämnade honom, hihi... Alltid lika spännande...

Fågelmatning i stadsparken med husse




Spotify har nu även jag, Tack Angelica. Har inte hunnit att bekanta mig med det ännu men det verkar bra. Har en liten fundering på Facebook också men är inte helt övertygad, hm...

I morgon ska jag till frissan och jag funderar på att göra något nytt, ny frisyr... Men kan inte riktigt bestämma mig. Såg en sådan fin frisyr inne i stan som jag då självklart var inne och tog kort på som jag ska visa frissan i morgon. Här kommer korten, se och lämna gärna en kommentar om vad ni tror, skulle den passa mig??



Tror jag skulle trivas bra med den här frisyren, men det blir ju lite kortare än vad jag är van vid. Men vad fasen det växer ju ut igen. Som det känns just nu så blir det ny frisyr i morgon...

Alexander fick sprutan mot svininfluensan igår, det gick bra. Lite illamående och ont i armen efteråt och ännu ondare idag. Men skönt att den är tagen i alla fall. Jag ska förhoppningsvis få min spruta innan jul, håller tummarna för att jag håller mig frisk till dess.

I morgon blir det brandutbildning via jobbet. Vi är tre från vår enhet som ska få gå på det. Hoppas det blir en givande dag, kanske några fina brandmän med kanske ;-)

Nu väntar lilla fyrbenta vännen på sin kvällspromenad och jag ska därefter inta sängen, trött som bara den.

*Sov så gott alla fina människor*


Fars dag!

Stort grattis pappa Bo på fars dag. En fin och omtänksam far har du varit sen dagen vi blev en familj. Tack för allt du gjort för mig och tack för alla gånger du följt med mig till stallet och allt annat vi gjort. Och tack för att du älskar min son så mycket och för att du är en sådan fin och snäll morfar. TACK!! Love you!!


Ses lite senare.


Firat guddottern!

Firade min 18 åriga guddotter M i helgen, träffades ute och åt tillsammans. Vad tiden går, när hon föddes befann vi oss i Grekland. Kommer så väl ihåg när vi fick beskedet att M hade fötts. Jag gick självklart iväg för att köpa en riktig prinsessklänning. Det var kul att få en liten pratstund med både M och hennes mamma B.

Valpkursen i lördags gick hyfs bra, Moltaz är inne i en släng av slyngelåldern tror jag bestämt. Han skruttade omkring lite för mycket för min smak. Fast å andra sidan när det gäller så lyssnar han och gör saken klockrent. Det märktes att han fått vila och ta det lugnt en länge period för så mycket spring i benen var det länge sedan jag såg honom med. Skönt att benet blev bra så fort så vi kan börja med lite längre rundor igen.

Var äntligen och hälsade på en god, fin vän A med stora, fina magen och hennes söta, busiga son W i söndags. Så roligt att få träffas igen, det var så länge sen sist. Alltid skönt att få blurra lite med fina vänner. Tack för goda pajen!

I måndags så var det sista kurstillfället i tecken som stöd. Det har varit en kul och lärorik kurs men som tyvärr var samma dag och tid som A rider så inget kul med andra ord. Men nu är den slut och nästa måndag kan jag följa med till ridet igen...

Idag så har det snöat hos oss till barnens stora glädje, vintern är och naggar i hörnen och det är inte många arbetsdagar kvar att göra innan julledigt, närmare bestämt 35 st om man jobbar mån-fre då vill säga.

Det var en liten uppdatering på vad som hänt sen sist.

*Värmande kramar och fina tankar till er från mig*


RSS 2.0