Positivism!

Har ikväll återigen varit på en underbar föreläsning av och med Maria Kechaiga. Hon föreläser om Mental träning och coaching. Den här gången så var det via jobbet och tack vare att vi har henne som förälder hos oss på jobbet. Jag skolade in hennes stora, fina tjej som nu går i förskoleklass. Det är en sådan medryckande och härlig atmosfär genom hela föreläsning och Maria gör det så proffsigt...

Tack, tack Maria för en underbar, magisk kväll, dina ord träffade nog rätt en hel del ikväll ;-)
Nu ska jag bekämpa alla iors där ute, fram med pippi istället...

*Puss och kram och sov så gott*


Vart tog min plutt vägen??

Sonen börjar bli stor, snart går han från barn till ungdom. Idag kom han hem och berättade att de haft sex och samlevnads lektion. Skolsystern hade varit och pratat med dem och de hade fått ställa frågor osv... Mycket bra för jag kan tänka mig att det är många funderingar nu. Sen säger han att när de går i 7:an så får de köpa kondomer hos skolsystern för bara 2 kr st annars kostar de 8 kr st... Det var bra sa syster så de kunde öva sig på hur de används... Kondomer!!! Åh, herregud och skapare vi är på väg in i en annan fas av livet. Puberteten, målbrottet, sex och samlevnad, hår på kroppen och så kondomer...

Det var nog allt för idag, gammelmamman kryper nu till sängs. Sov så gott och puss puss.



Agility!

I fredags så hade Alexander sina kompisar hemma och de var så energiska och påhittiga. De drog ihop en agilitybana till Moltaz. Så himla häftigt, de hade börjat med en tunnel sen hinder och upp på soffa och upp på bord där han skulle sitta och då fick han godis. Moltaz bara älskade det. Alexander är ju sugen på att gå en agilitykurs med Moltaz lite längre fram. Kanske ett blivande agilitypar där ute på banorna...



De filmade även när Moltaz sprang banan, men jag vet inte hur man får in det på bloggen...

Unghundskursen i torsdags gick bra, han lyssnade bra och jag fick kontakt. Vi gjorde en hel del övningar, gå fint i koppel, klickerövningar, passivitet, balansövningar och så avslutade vi med hela havet stormar. Nästa gång ska vi spåra, det tror jag kan passa Moltaz alldeles utmärkt. Ska bli kul att få lära sig hur man gör och hur man lägger spår.

Helgen har varit lugn och skön. Middag hos föräldrarna i fredagskväll, gott gott. Måste också skriva att jag gjorde mitt första träningspass på Nordic efter ett låååååååååååångt uppehåll och det kändes så himla skönt. Tack Angelica får peppning och uppbackning. I lördags var vi hemma och mös på fm vi bytte även vinterdäcken och sedan vart det middag på kvällen hos Alexanders kusiner med familj. En trevlig stund tillsammans och god mat. I söndags så vart det tvätt och sådana "måste" uppgifter. Sen cyklade jag in till gymmet och körde ett dubbelpass på Nordic, tjoho jag är igång igen :-). Kvällen gick i lugnets tecken lite Wii spel, god mat och en långpromenad med Moltaz.

Nu en ny vecka och nya utmaningar.

Ikväll har vi utvecklingssamtal med Alexander ska bli så kul att höra hur det går i alla ämnena. Har fått en liten förhint från hans klasslärare att det går lysande för Alexander i skolan, roligt. Stolt mamma!!

UPPDATERING FRÅN UTVECKLINGSSAMTALET: Det går väldigt bra för Alexander i skolan. Han ligger mycket bra till i alla ämnena och som klassläraren uttryckte det så kommer det inte bli några som helst problem inför högstadiet. Känns väldigt skönt att höra, vi har lyckats, Alexander och jag. Tillsammans blir man starka. Mammas hjärta ler och känner sig stolt. Älskar dig min prins... Snart fyller han 13 år, ingen liten knodd längre...

Kvällen är här och jag ska ut på en långpromenad med fina Moltaz, Alex är på scouterna.

Ha en bra kväll och njut av de små guldkornen i livet för de är de som förgyller och ger oss livskraft.


Påsken!

Då har man avverkat 2010 års påsk. Det har varit en lugn och skön helg i goda vänners närhet. Angelica och grabbsen kom till oss i fredags efter många timmars längtande. Som vanligt när vi träffas så hinns det med en hel del prat och ämnen. Grabbsen leker eller vad säger man nu när två av dem är på väg in i ungdomens liv, hur eller hur så fungerar de så bra tillsammans. Alex och Zeb har ju varit kompisar hela sina liv. Och Angelica och jag sjunker ner i varsin stol eller soffa och pratar och pratar... Tur att Moltaz finns så vi kommer ut lite också, haha.

I lördags blev det påskbuffé och så kom ju påskharen. I år hade han gömt äggen ute i trädgården och det fanns även ett till Moltaz. Efter mycket letande så hittade de gosakerna. I söndags körde vi en runda till Öland, kollade in Gråborg och lite annat smått och gott. Senare på kvällen åt vi gott och skålande in den fina nyheten som anlände via telefon. Under måndagen tog vi det mest lugnt, föräldrarna kom på ett litet spontanbesök. När kvällen kom så åkte Angelica och 1 grabb hem, Zeb stannar kvar ett par dagar till. Till Alex stora glädje. Tack söta, fina Angelica för en som alltid trevlig helg tillsammans.

Grabbarna har det gott tillsammans, igår var de och åt lunch i stan, pizzabuffé, en försenad present till Zebbe. På kvällen bakade de syltkakor för glatta livet. Och idag är de i simhallen med ytterligare en kompis till Alexander. Det lär vara trötta grabbar jag möter upp hemma ikväll ;-). I morgon går tåget hem för Zebbe efter mysiga dagar tillsammans...

Avslutar med lite kort från helgen som var...


Moltaz hittar sitt påskägg

Hm, hur gör man nu då?

Jaaaaaaaaaaaaaaa

Stolt Moltaz med sitt godis

Grabbsen hittar sina ägg

Utflykt till Gråborg Öland

Alex dansar regndansen

Syltkakebak

Färdiga syltkakor, fina eller hur?


Nu blir det en liten runda med Moltaz sen ska jag kolla klart en film som jag somnade ifrån i måndagskväll. Grabbsen är trötta efter badet, nu ligger de och kollar film. Gissar att de somnar snart.

*Natti natti och dröm söta drömmar alla fina*


Underbar nyhet!

En underbar nyhet per telefon nådde oss igår, så himla glad jag är... Det ska bli så roligt, längtar...äntligen...puss till er!

Vännerna har åkt hem efter en mysig helg, storgrabben stannar kvar ytterligare ett par dagar. Skriver snart mer om påsken och slänger in lite bilder. Nu väntar duschen och lite filmkväll, tänkte se Benjamin Button filmen. Grabbsen ligger och kollar film i sonens rum.

*Må så gott alla, puss puss*


RSS 2.0