Helgen som var..

Vi har ju som sagt tagit det lugnt med långpromenader och bus men lite annat roligt har hänt. I fredags så hade Alexanders klass ordnat med disco för år 3-6. Det var väldigt mycket som skulle ordnas med godis, priser, musik, belysning, inbjudan och mycket mera. Det var en glädje att få vara delaktig och se deras samarbete och lycka. De ordnade det med bravu, mycket stolt mamma som självklart är en av de föräldrar som är engagerad. Vet inte hur mycket de tjänade till klassen ännu, men vet att de sålde i stort sett allt som de tagit med och det var ca 80 betalande barn som deltog, så en bra slant blev det nog.

Min lillebror och hans tjej var hemma i helgen och hälsade på. Alltid lika kul att ses, de bor ju en bit bort så vi ses inte så ofta. Det blev middag hos föräldrarna i lördags och de gjorde en liten visit här hemma innan tåget tog dem hem i söndags. Det var första gången brodern träffade Moltaz och jag tror han blev lite förtjust i lurveltussen.
Kort som broder tagit:

Med systemkamera, vill oxå ha...

Tack för fina kort!

Har handlat present idag till min guddotter som fyllt 18 år, ska träffas i helgen och käka ihop, mysigt. Jisses vad åren går. Min fina vän i Motala fyller också snart år och jämt dessutom.

Snart helg och trevlig ledig tid, det blir soffmys på fredagskvällen och på lördag är det dags för Moltaz valpkurs igen efter en veckas uppehåll.

Hoppas ni alla har en fin helg framför er då avkoppling står högt upp på listan.

Vilket härligt väder vi haft nu i dagarna två, me like... Man blir så mycket piggare när det är lite ljusare ute och inte en massa regn hela tiden. Ni har nog förstått att jag är inte speciellt förtjust i regn och rusk. Jag älskar solen.

Nu ligger en promenadsugen hund och väntar på mig så jag säger hej från mig med kärlek..
Moltaz bättre!

Moltaz mår bättre igen, haltandet är näst intill borta. Vi har vilat och knappt ansträngt oss alls och det har gett resultat. Vi fortsätter med vila och tar det lugnt den här veckan också, tack Ewa-Lotte för dina goda råd... Det märks på Moltaz att han inte får sina långpromenader och allt bus vi gör ute eller allt spring för nog är han rastlös. Man kan se hur det kryper i skinnet på han... Vi har lagt till ännu mera "hjärngympa" nu, allt för att trötta ut han på det sätt som går just nu. Så snart är vi igång igen, med ett icke haltande ben. Han är nybadat också för den delen för han luktade inte så himla trevligt i lördags... Han rullade sig i en icke fast avföring så att säga. Det hängde på hela hans hals och ben. Ni kan ju föreställa er doften. Så det blev akut in i badkaret. Han ser ju för rolig ut när han är blöt, som en prickig nakenhund... Hela hans skinn är ju brunprickigt där under.

Nu kallar jobbet igen, ha en skön och avkopplande dag med fina tankar.
*Kramar från mig*


Moltaz...

Moltaz haltar, har ont i tassen. Matte orolig... Idag så åkte vi till bruksans inhängnad för att släppa Moltaz lös lite. Alex och Moltaz sprang från sida till sida och hade det så kul. Men i inhängnaden så finns det lite agility hinder och vi har ju en väldigt nyfiken, sprallig hund som gillar att klättra på höjden. Så självklart skulle det ju testas och det gick kanon, han hade full koll på vad han gjorde. Alexander blev så lycklig och kände att det var så kul, känslan av agility... Men när Moltaz återigen skulle upp på höjden så blev han för ivrig och hoppa liksom av innan han hunnit ner. Han skrek och fick ont i benet, men lugnar sig fort igen och ville upp och gå. Men därefter haltar han på vänster fram, jag har känt och klämt och böjt och han visar ingen smärta eller obehag men han haltar. Blivit lite bättre nu under kvällen. Han är busig och pigg ändå så det är ju ett gott tecken. Men matte orolig, får avvakta tills i morgon för att se hur han går. Ringer nog och rådfråga veterinären iaf för säkerhetsskull. Min lilla kille, tänk vilken plats han har i mitt hjärta, det är som att återigen fått ett litet barn. Samma oro, liknande trots och bus och samma villkorslösa kärlek. Tack mina fina killar för att jag har er i mitt liv. Älskar dig Alexander och dig Moltaz. Hoppas verkligen benet känns bättre för Moltaz i morgon...

*Puss och sov så gott*


Vinterförberedd!

Idag har Alexander, mor och jag varit inne i stan och handlat. Till Alexander för hela slanten. Han växer så det knakar och har vuxit ur det mesta som fanns i hans garderob. Men så himla dyrt det är med kläder, allra helst när man måste fylla på det mesta. Det som fick följa med oss hem idag var:

  • Nya vinterkängor st 41, nästa vinter blir det att handla på herravdelningen, pga storleken :-).
  • Ny vinterjacka
  • Mössa, vantar
  • Fodrade byxor

Alexander tyckte väl inte att det var superkul att prova, gå vidare, prova igen, in/ut i affärer men det var ju ett måste för snart anländer vintern och kylan. Till Moltaz blev det lite nya ben, kex och belöningsgodis vid träning. Till mig blev det, hm, ingenting. Är det inte så typiskt när man har barn att man aldrig sätter sig själv främst. Jag får väl ta en dag som jag avsätter till mig när det gäller handling.

Idag har det återigen regnat hela dagen, inte mitt favoritväder precis. Jag trivs bäst när solen skiner och värmer min kropp. Det märks att det är höst. Mysfaktor är ju alla värmeljus man kan tända i mörkrets hus. Är nu hos mor och far. Det blir lite middag om en stund sen blir det till att mysa ner oss i soffan där hemma.

Moltaz ligger hos mamma i köket och nosar efter alla gosaker hon tillagar, Alexander sitter och gör lite läxor.

Myskväll och tända ljus och kärlek till er alla...

**KRAMAR**

    Snart kommer tomten :-)


Härliga Fredag

Idag är det en härlig dag, det är en härlig fredag. Det härliga med fredag är att det är lite ledig tid som följer, lite tid med mys, gos och bara få vara med son och hund. Mys på hög nivå.

Alexander vaknade med ont i halsen så vi får hoppas han inte känner sig sämre när jag jobbat klart. Moltaz var pigg som vanligt men har nog kommit in i en förkönsmognad. Han är inte lika följsam just nu och det är mycket han inte VILL. Hm, han är ju 7 månader och har börjat lyfta benet lite då och då. Men det går över så småningom så det är ju en världslig sak.

Ha en underbar fredag allesammans och njut av ledighet tillsammans med dem ni håller kära. Släng in en dos bus och roligheter också.

Nu kallar barnen och jag måste åter gå i tjänst.
Tjolahopp från mig och en blöt höstpuss och en stor värmande kram...


Föräldramöte..

Igår hade vi vårt föräldramöte på jobbet, mitt första på den avdelningen med de nya föräldrarna. Jag måste säga att det flöt på väldigt bra. Vi var väl förberedda och lade det på en trivsam nivå. Föräldrarna vart nöjda och positiva till vårt arbete med deras barn. En härlig och tillfredställande kväll med andra ord. När jag kom hem så hade mammsen värmt goda öländska kroppkakor till mig. Mamma var så snäll och kom in till Alexander medans jag var på jobbet, tack snälla.

Nu är rasten slut och jobbet kallar igen. Ha en go och fin dag. Håll i hatten så ni inte blåser iväg :-)

*Kramar och en liten höstpuss från mig*


Fantastiska jag!!

Jag är helt underbar, jag är värdefull och helt fantastisk. Vad glada ni måste vara som får läsa en sådan härlig blogg skriven av en sådan underbar tjej som jag...

Ja, det var en positiv föreläsning jag var på i torsdagskväll. Denna man i mogen ålder hade på sig en tröja med ett STORT rött hjärta och stora blommor, bara det fick mig att bli glad. Atle Johansen heter han och föreläste om hur man gör för att sprida visdom och glädje. Hur man mår gott på arbetsplatsen, vikten av att ha roligt på jobbet, vikten av goda historier på jobbet och gav konkreta nycklar för att skapa "vi känsla" på jobbet men även konsten att lyckas på hemmaplan. Den var väldigt inspirerande och gav många tankar. Jag försöker vara en positiv människa som ser lösningar istället för problem, men självklart går ju inte det alltid... Men det är gott nog att försöka, att göra sitt bästa. Igår gick det inte, blev lite arg på en som inte skött sina åtagande när det gäller fars angelägenheter... Det skulle varit skött redan i maj men icke sa nicke. Så igår ringde revisorn och jag fick på stört åka dit... Så dumt att inte göra det man måste och när man måste det. Men nu är det gjort och jag hoppas det inte blir några negativa följder av det hela.

Idag har vi haft en härlig stund med valpgänget. Moltaz är alltid lika glad när vi kommer till Öland. Idag har vi övat: passivitetsövning, sitta kvar övningar, gå i koppel med olika uppgifter på vägen och vi fick även testa lite agility i liten upplaga. Läxan sen förra veckan går vi alltid igenom och high five gick klockrent. Moltaz har kunnat det länge så extra kul att visa upp. Till nästa gång ska vi lära honom att vinka...

Alexander är så nöjd med alla hundar omkring sig.


Hoppa över

Krypa under

Och så tunneln

Moltaz favvotjej :-)


Moltaz har varit helt slut sen vi kom hem, det är först nu han börjar röra sig så smått igen. Ska snart ut på en promenix. Alexander är och äter middag hos en kompis som ska sova här inatt. De gick tidigare ut för att leta pant och hittade en hel del som förvandlas till pengar som i sin tur räcker till godis och läsk. Små entrepenörer ;-)

Jag kommer ha hela soffan för mig själv ikväll eftersom grabbsen skulle kolla film inne på Alex rum. Myser av tanken, hela soffan, hela tvn och så blir det nog lite godis också.

Ha det gott nu alla ni fantastiska människor, stora som små. Säg till er själva att ni är helt underbara och värdefulla och att det finns bara en av dig och det är du. Glöm aldrig bort det!

Puss till alla och en varm go kram, trevlig lördagkväll önskar jag er.


Lärorika lördagar...

...med flocken. Som jag skrivit innan så bara älskar vi valpkursens upplägg och dess ledare. Passar oss som handen i handsken. Hon har en filosofi som jag gillar och hon bjuder verkligen in sina deltagare, stora som små. Förra lördagen så gick vi ute på Alvaret på stigar, över bäckar och över trappor. Ny miljö för valparna. Vi gjorde olika små spår, en där vi trampade upp en ruta som vi sedan lade godis i. Sen fick Moltaz nosa rätt på alla gosaker. Vi gjorde även ett godisspår i rak linje cirka 7-8 meter och en markering som visade vart vi började. Hämta Moltaz och låta nosen arbeta. Han gillar verkligen att jobba med huvudet, men vilken hund gör inte det förresten. Han fixade det galant, vid spår nr 2 hoppade han över godis nr 1 pga ivrighet men när han vart klar med de övriga godisbitarna gick han tillbaka till start och tog den med. Vi övade sitt kvar och det går ibland bra, ibland mindre bra, behöver öva mera. Fick massa exempel på balansövningar och nosarbetsövningar man kan göra. Samt lite problemlösningar för hunden. När vi hade jobbat en hel del med hundarna gick vi till ett mysigt grillställe där ledarens man stod och grillade korv till oss alla. Då fick hundarna öva lite vila i utemiljö. Det blev en sådan underbart härlig dag och glädjefull. De här träffarna är lika roliga för oss alla tre och framförallt lärorika. När vi ätit och hundarna fått vila en stund så åkte vi till en inhängnad för att släppa loss de fyrbenta vildingarna. 2 Lagottokillar, 2 Boxrar, 1 Bernersenner och en... hm, liten kampis av något slag. Lite roligt när man släpper dem för då parar de ihop sig rasmässigt och leker bäst med sin likasinnade. Moltaz slår sig fri lite då och då för att gå till Bernersenner tiken som han verkar ha ett gott öga till..

Alexander får öva både med Moltaz och sedan med en treårig Bernersenner som hon med valpen har med sig. Ni kan ju tänka er hur stolt Alexander är som gör dessa övningar i dubbelbemärkelse.

Nu i lördags så var vi inne och övade gå i bana med korner där det fanns en uppgift vid varje stopp. Promenad bredvid varandra med full kontakt med matte/husse. Vi övade inkallning och att gå i trappa med hunden bakom oss. Vi lärde hunden att krypa, det är alltid någon kul övning vid varje tillfälle. Gå med störning där hunden ska ha 100 % kontakt med dig. Därefter fick vi lära oss lite massage och avslappning. Jag har ju gjort massage på Moltaz ända sedan han var liten, en stund varje kväll innan han ska sova. En mysstund.

Ja, det var lite av det vi gjort de senaste gångerna.
Lägger in lite bilder som följer nedan:

Nosarbete pågår

Behövlig vattenpause

Korvätardags, så gott och så trevligt

En trött Moltaz dreglandes efter en korvbit ;-)
Balansgång med husse


En trött Moltaz kille när vi kom hem


Igår kväll hade vi en föräldraträff med Alex klass, vi som har hand om planeringen av skolresan i slutet av 6:an. Det är mycket pengar som ska tjänas ihop och många åtagande. Vi börjar med ett disco i slutet av oktober, få se hur mycket de får ihop då. Sen är planerna att sälja salamikorv, blommor, ev. frallor, kanske loppis mm mm. Planeringen är igång och klassen förväntansfull. I morgon ska jag på en föreläsning genom jobbet som heter:
Varför går vi till jobbet...Egentligen? av livscoachen Atle Johansson. Ska bli spännande att ta del av positiv visdom och glädje.

Nu väntar en lång kvällspromenad med son och hund för att sedan krypa ner i den varma sängen och läsa lite.

Må gott och sov gott alla fina, värdefulla, vackra människor.
*KRAMAR*


Äntligen!

Har jag fått hjälp med mina fina nya kökstolar. Kära mor och far kom till min undsättning. Jag tycker verkligen inte om att montera möbler, får rysningar bara jag tänker på det. Det får egentligen pappa Bo oxå men jag tror han tyckte lite synd om stolarna som fick stå där i kartongerna i köket istället för att se dagens ljus, eller som idag regnet som bara öst ner... Så jag är så tacksam och glad över den här hjälpen.
TACK SNÄLLA FÖRÄLDRAR FÖR ER OVERDERLIGA HJÄLP, LOVE YOU, PUSS.

Det blev så fint, passade på att olja in bordet ordentligt så ytan blir lite hållbarare. Så här såg mitt förra bord ut som varit i mina ägor i 20 år och dessförinnan i min mors ägor sen jag var 6 år. 

Och så här ser mitt nya, fina bord ut.

Känns väldigt kul med nytt kökmöblemang, för 20 år med samma bord är en lång tid. Har även gjort lite fint på altanen, är inte helt höst/vinter klar ännu men en bra början iallafall. Före...
 

Efter...

Det känns kul när det händer lite i ens hem, har fler planer som ska verkställas så småningom... Det var allt för den här gången, nu väntar sängen och en ny spännande vecka. Känner mig riktigt nöjd på jobbet och med det jag presterar, har som sagt aldrig jobbat med så små barn, men jag har åstadkommit en hel del bra och roliga saker så det är riktigt skoj... Tänk vad man kan ändra sig och inriktning när det gäller jobbtankar. För mig är det viktigt att utvecklas som människa och få utmaningar som gör att jag växer och berikar mig med ny lärdom. Och det känns verkligen att jag gör det nu, så det känns bra. Skriver mer i veckan hur det går för Moltaz i valpskolan, men jag kan säga som så att det är såååååååå himla roligt att ha hund igen, den här gången vet man ju hur man ska handskas och kommunicera med hundar...

Nu är det sova som gäller, klockan ringer tidigt. Sov gott och hoppas er vecka blir utmanande och glädjefull.

*KRAM FRÅN MIG TILL ER*


Utmaning av Angelica!

Regler:
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)! Lycka till!

1. Vad heter du? Sofie
2. Ett ord på fyra bokstäver: Sund
3. Flicknamn: Sara
4. Pojknamn: Samuel
5. Yrke: Socionom
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Sjal
8. Mat: Soppa
9. Sak i badrummet: Soltänk
10. Plats/stad: Stockholm
11. En orsak att vara sen: Stress
12. Något man skriker: Se upp
13. Film: Sandtroll
14. Något man dricker: Saft
15. Band: Siden :-)
16. Djur: Salamander
17. Gatunamn: Solvägen
18. Bil: Seat
19. Sång: Sommartider

Till dig Angelica, utmaningen är gjort...

RSS 2.0