Tåget närmar sig!

Snart ska jag in och hämta mitt hjärtegull vid stationen, ska bli så kul att få höra hur han haft det och att få ge honom en kram... För även om det har varit skönt med en helg ensam, vilket jag inte är van vid så saknar jag Alexander... Men så är det väl...

Jag har passat på att bara ta det lugnt, förutom en sväng på stan i lördags med Katja. Har kollat film, varit ute på långpromenader och idag har jag städat, kanske inte lika kul men en ond nödvändighet.
Nu så blir det duschen sen ut med Moltaz. Tåget anländer 19.00 och då står vi där med öppna famnen :-)

*Kram och hej från mig*


Bullbak!

Förra lördagen blev jag sugen på att baka lite och samtidigt kände jag att Alexander skulle ha lite gott i frysen inför sitt sportlov. Så det blev kanelbullebak. Så gottit. Vi gjorde även chokladbullar, hade tänkt att baka mazariner oxå, men det hanns inte riktigt med... Med tanke på alla kompisar som varit hemma hos Alex den här veckan så passade det bra med lite bullar i frysen :-). Även Moltaz lyckades få sig en smakbit, snabb som han är så lyckades han stjäla en bulle för grabbsen och gissa om han svalde den fort. Det är tur grabbsen har varandra i veckan då vi föräldrar jobbar, hade gärna varit ledig, men känner att jag vill spara semesterdagarna lite.

I gårkväll (onsdag) var Alexander och jag på en föreläsning som handlade om miljön och om vår natur, hur vi lever och ta hand om det vi lämnar efter oss. Det var en annorlunda föreläsning om vår relation till naturen och miljön i en tid av förändring ur Ursprungsfolkens synvinkel. Vi fick ta del av sång och dans av indianer från Shoshoneindianerna i Wyoming. Det var en fin kväll med många goda råd. Alexander gillade att få se indianer på så nära håll, han har ju läst om dem i skolan...

Idag är det en stor dag i Alexanders liv, den stora bokrean börjar (Igår) :-). Bokmal som han är så är det ett måste att kolla in bokhandlarnas erbjudande. Så efter jobbet blir det en sväng till stan, tur jag slutar tidigt idag. (Han köpte tre böcker, tjocka sådana :-)).

Ska även passa på att fota lite vintermotiv idag (Igår), vem vet när vi får uppleva en sådan här vinter igen.. Alexander och Moltaz mötte upp mig på jobbet och på vägen hem tog vi lite fina kort.

Idag så smälter det i Kalmar, kan tycka att det är lite synd.. Kände här mot slutet att det var riktigt fint med all snö. Nu är det inte fint, alldeles för blött för min smak.

Då vart det helg igen, så skönt det är med de underbara fredagarna. Det är tufft på jobbet med alla de små så när fredagen kommer så är man slut, soffan är väldigt lätt att slumra in i då. Den här helgen är jag "home alone". Alexander har åkt till Lund för att hälsa på min bror. Han kommer hem på söndag med tåget.
Jag ska bara ha en mys och slapphelg förutom en liten sväng till stan i morgon med K. Ska se lite film och gå långa, härliga promenader med Moltaz.

Avslutar med lite kort...

Frisering av Moltaz


*Önskar er alla en fin helg*


Hjärnsläpp och luddfyllda öron eller alldeles...

...ja, det är frågan. Ikväll är det dags för en tur till Öland och lite träning med Moltaz. Unghundskursen är inne på sin tredje gång, ännu en lärorik kväll. Men som sagt vi får väl se om han är kontaktbar eller inte...

UPPDATERING!!

Fick precis ett mail om att kvällens kurs är inställd pga snöovädret som är på ingående. Det var visst bara ett körfält som är öppet till Mörbylånga... Det ryktas även om att det skulle komma upp till 3 dm snö. Snacka om att vi har en rejäl vinter i år. Nu kan vi inte klaga på att vi aldrig har några riktiga vintrar här i söder...

Då blir det en myshemmakväll istället. Middagen klar, sen blir det en långpromenad med sonen och Moltaz, härligt. Lite träning för Moltaz står sedan på schemat utan ludd ;-). Troligvis så hinner vi med att spela lite Wii innan John Blund kommer.

Önskar er alla en underbar kväll och om ni ska ut på vägarna, kör försiktigt...

*Tidelo och tjingeling*


Luddet var kvar!

Jodå, luddet var kvar och hjärnan lämnade han hemma i torsdags på unghundskursen. Så fort vi kommer dit och ska börja övningarna är det som om hela han blir blockerad. Han hör inte, han lyssnar inte och det går absolut inte att få någon som helst kontakt med honom. Det går heller inte att locka med någon godsak, han som älskar godsaker i vanliga fall... Helmärkligt... Så fort kursen är slut och vi ska hem då går det att få kontakt igen. Då lyssnar han uppmärksammat på vad matte har att säga. Hemma är det oftast inga problem med kontakten men det klart hemma har vi inte lika många störningar för honom. Jag brukar lugna mig själv med att säga, det går över och det viktiga är ju ändå att han fungerar hemma med oss... Han är troligen inne i en icke lyssnande ålder just nu. För Alexander och Reba gick det kanon, han är så duktig med henne och övningarna går kanon. Tror han är glad att han inte har hand om Moltaz på kursen.

Helgen har varit lugn och skön, somnade inte i soffan i fredagskväll :-).

Idag är det Alla Hjärtans Dag. Alexander blev uppvaktad med en god hjärtanask, en tradition. Själv hade han gjort ett fint kort till mig och i det så fanns det härliga små kupongkort på pussar och kramar... Söta Du, min fina prins...


I fredags när jag kom hem efter jobbet så hade mor och far varit här och fikat med Alexander, goda semlor. På bordet stod en sådan underbart fin tulpanbukett. Tack snälla för de fina blommorna, puss till er.


Snart blir det en Alla Hjärtans Dag middag hos föräldrarna.

Önskar er alla en toppendag med många kramar och mys. Kärlek till er från mig...


Veckan som gått!

Unghundskursen är nu i full gång, men kung Bore höll på att få det inställt förra torsdagen. Himmel och pannkaka vilka snöoväder vi haft den här vintern. Just nu märks det att vår lilla plutt är i tonårstiden och nu menar jag den fyrbenta. Han hade helt knäck i lurarna och kunde ingenting och hade förmodligen en hel påse ludd i öronen... Ja, jisses vilken kväll. Men som kursledaren sa, det är helt normalt att han är sådan i den här åldern. Men jag vet att det är väldigt mycket störningar under kursens gång så det är inte inte lustigt att de ballar ur ibland. Det viktiga är ju ändå hur han fungerar hemma och med oss. Och då får jag berömma honom för luddet är borta och huvudet på skaft. Vår fina lilla kille som ger så mycket kärlek och roliga stunder. För Alexander går det toppen, han och Reba är ett toppenpar och det är så bra för allt han lär sig med henne övar han på Moltaz hemma i lugn och ro... 

Suss med familj var och hälsade på i lördags, så trevligt med en liten pratstund. På kvällen åkte vi hem till föräldrarna och åt en mycket god mat och sedan tittade vi på melodifestivalen.

Moltaz fungerar mycket bra med smått som stort.


Jag har hunnit med ett biobesök och sett Avatar, jisses vilken bra film. Så välgjord med en underbar handling. 

Igår så träffade jag en vän för en två timmar lång promenad med våra hundar. Först släppte vi dem lösa och det var uppskattat, sen gick vi en härlig promenad ner mot slottet. Det är så roligt med Moltaz för han är så snäll och trevlig mot alla hundar och människor. Han moppsar aldrig upp sig eller få för sig att gruffa gräl. Det känns kanon. 

Vi har blivit lite beroende här hemma. Men det är ett roligt beroende. Det är i Super Mario och alla andra figurer. Det är en nostalgitripp att återigen spela det här spelet. Det är väl en si så där 20 år sedan sist :-) oj, det lät mycket... Men det klart har man en son som börjar högstadiet till hösten så får jag nog erkänna att man har blivit lite äldre, men bara lite...  

I morgon är det dags för unghundskursen igen och jag hoppas han lämnar allt ludd hemma och tar med sig huvudet ist ;-). Men innan dess ska Alexander spela piano och jag ska få lite fina naglar...

Nu blir det sista kisserundan och säng hopp i säng.

Sov så gott och dröm söta drömmar, puss och kram.


RSS 2.0