Maria Kehagia och Jesper Johansson..

Har varit på en helt underbar föreläsning ikväll. Jesper är personlig tränare på ett gym i stan och hans del handlade om kost, träning och hur vi ska göra för att må bra och nå de mål vi kommit överens om med oss själva. Passar ju bra nu med tanke på mina mål jag har satt upp... En duktig kille som vet vad han pratar om.

Maria jobbar som mental tränare och coach och har gjort så i 19 år. Jag har fått äran att lära känna Maria genon mitt jobb. Har och haft hand om hennes båda döttrar på förskolan. En underbar människa som ger så mycket positiv energi och glädje att man går omkring med ett leende länge efter ett möte med Maria. Kvällens föreläsning var helt magisk och rolig och lärorik. Det är många kloka ord och tankar jag för med mig vidare i min vardag. Jag är en ganska positiv människa för det mesta och försöker se saker för vad de är. Jag vill hellre se lösningar än problem. Förutom när det gäller att skruva ihop saker eller att fixa med datorn när den krånglar :-). Så alla ni där ute tänk bra tankar om er själva innan ni somnar och bra tankar om er när ni vaknar. Ha en positiv och glad syn på livet även när det känns så där jobbigt som jag tror många med mig har haft. Bättre ett leende för mycket än inga alls... Jag blir så glad när någon kostar på mig ett leende, det värmer gott i hjärtat.

Så mitt uppdrag till er är att ha en leende och glad helg som går i det positva tecknet...

Tack Maria för att du ordnade så jag fick den här föreläsningen, det värmer gott och den lever inom mig länge...

Idag har jag varit hos frissan och blivit så där fin i håret  igen, är helnöjd. I morgon ska Alex och jag ha en myseftermiddag och kväll. Fika på stan och strosa runt lite, kanske lite shopping och annat smått och gott. Sen köper vi med oss gyros och pizza med oss hem. Slänger oss i soffan därefter och myser, kanske med lite popcorn. Det är ju min gottehelg, mumma.

Nu blir det sängen och john blund, önskar er god och fin natt.

*Kram*


Sköna söndag!

Började dagen med en långpromenad med Moltaz. Solen sken och snön glittrade och Moltaz gick riktigt fint och hade full uppmärksamhet gentemot mig... Vi gick i 1½ timme, så himla skönt. Alexander har sovit hos sin mormor och morfar inatt så inga mattider att passa för mig :-).

Jag har även hunnit med att klippa Moltaz idag och jisses vad mycket hår som försvann. Han är duktig med klippningen men vill gärna sitta ner hela tiden och det kan ju bli lite svårt när jag ska klippa bakpartiet så att säga.. Men tycker jag fick till att ganska bra. Det är lite trixigt att få till en bra Lagottoklippning men tycker att det går bättre och bättre för varje gång. Han har fått en helt annan kvalité på pälsen nu, det är så mycket utav ullen som kommit fram. Varmt och gott så här i kylan..


Lite belöning när klippningen är avklarad.

Har även hunnit med lite städning här hemma, inte lika kul... Det var jag mot dammråttorna 1-0 till mig...

Innan bedtime för Alex så spelade vi lite, ett spel som heter Lost Cities.

Nu blir det sista kisserundan med Moltaz och sen sängen. Ny vecka, har en rolig föreläsning att se fram emot på torsdag kväll. Me like... Sen blir det lönehelg och min godishelg, mumma :-)

Tidelo och sov så gott...


Unghundskurs!!

Nu har vi börjat kurs med Moltaz igen. Igår körde vi igång med en unghundskurs på Öland. Det blir 8 torsdagar framöver. Nästan alla från valpkursen är med, tyvärr så kunde inte den andra Lagottoägaren på torsdagar..

Det blir en del upprepningar och inmatning av sådant de har kunnat men som glömts bort pga den härliga ålder de befinner sig i :-). Men en hel del nytt också. En hel del sök och spår är inlagt. Igår så vart det samspel och samvaro i gruppen som gällde och lite teori. Vi kommer att vara 9 hundar i kursen. Alexander har fått ansvar för en härlig Bernersenner tjej på 8 månader som heter Reba. Vi fick en förfrågan av ägaren för hon tycker att Alexander är så duktig, ägaren har då 5 hundar och kände att det var en utav hennes lite äldre tikar som behövde kursen. Reba är en klockren hund för honom, så duktig och så lugn att ha att göra med. Perfekt träningskamrat för Alexander. På så sätt lär han sig ju momenten lättare och kan öva hemma i lugn och ro med Moltaz. 

 Då vart det helg igen, veckan har flutit på bra förutom en förkylning och lite halsont. Helgen blir lugn och utan godis... Kan väl erkänna att lite sug då och då har funnits men jag tackar min envishet och mitt bestämda mål...

Snart blir det middag, en sen sådan. Det blir biffar, klyftpotatis, sallad och goda såser och eventuellt en ugnsmacka med god krydda på... Mumma...

Ha en härlig helg med mycket vila och mys med nära och kära.

**Kram kram**


En vecka!!

Då har jag avverkat en vecka av mitt nya lättare liv. Det har gått väldigt bra. Men visst kunde jag känna ett litet sug av något gott i lördagskväll vid soffan. Men jag är väldigt envis när jag bestämt mig för något så det gick bra. Mest på skoj så ställde jag mig på vågen idag på morgonen, tänkte att något synligt resultat är ju för tidigt att se.. Men där fick jag fel, -1kg hamnade jag på. Så skoj och så bra med en tidig morot att fortsätta samma tänk...

Önskar er alla en trevlig dag
*Kram kram*


Neråt!!

Nu ska jag neråt igen, viktmässigt sett. Jag var ju så duktig med vikten för ett tag sedan. Men sen tog godismänniskan i mig över och vips så är man där igen med lite för många ringar :-). Även om det är så gott så kan man inte ha "lördag hela veckan". Fram tills jag var en si så där 34 år så var det aldrig några problem med att äta gottgott. Men ju äldre man blir ju svårare är det att hålla sig fit, hm, orättvist... Men som sagt det är ju bara jag som kan göra en förändring och det ska ske nu. Först var jag inne på att ta bort allt det söta och goda helt.. Men va fasen det är ju så gott så det är ju dumt att plocka bort det helt.

Så det som gäller för Sofie år 2010 är:

Att jag bara ska äta godis, kakor och annat gott en gång i månaden.
Att jag ska bara äta en portion mat och äta långsamt så mättnadskänslan hinner infinna sig.
Att jag ska äta var tredje timme så suget på sött försvinner eller minskar..
Att jag ska börja träna på Nordic Club 1 gång i veckan tills rutin infaller, därefter ska jag öka antal träningsdagar.
Att jag ska göra 50 situps 4 dagar i veckan.
Att jag ska promenera fram och tillbaka till jobbet de flesta dagar.
Att jag ska fortsätta med mina härliga promenader med fina Moltaz.

På så sätt ska jag komma tillrätta med de där överflödiga kilona och även kunna unna mig av livets goda ting. Målet är att gå ner en hel del fram till sommaren. Åter kunna komma i en del av min garderob här hemma.

Så nu sitter jag här en fredagkväll i min sköna soffa UTAN GODIS...

Hoppas ni har en bra fredagskväll med mycket värme och kärlek...
*Puss puss från mig*

Lite kort på min älskade lilla flock...




William öppnar sitt "storebrorspaket" se den äkta glädjen..

Lillasyster Nea, så liten, så söt...

Fina älskade NI, älskar er så mycket.



Nu blir det en kvällsrunda med sötisen och sen lite läsning innan jag somnar gott.

Sov så gott alla fina Ni..


Stor grabb!

Alexander har haft grabbsen hemma efter skolan. Efter maten så gick de ut för att ha snöbollskrig. Sen när Alex kom in så sa han att de hade haft så himla skoj. De hade hunnit med att umgås och prata killsnack. Det lät så härligt när han sa det. Och på samma gång kände jag att han börjar verkligen bli stor nu. Han fyller ju 13 i maj. En rasande snabb fart mot tonårsåren... Hoppas bara vi går igenom de åren hyfsat smärtfritt och med kärlek...

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa lite innan john blund tar över... Sov så gott alla fina...


Vardag igen!!

Ja, då vart det vardag igen. Började jobba i torsdags och sen vart det fredag igen. Tänk om man alltid hade sådana här kortveckor. ME LIKE.. Idag har Alex och jag varit och sett på Nyårsrevyn. Den var bra och många skratt blev det. Nästa vecka kör alla aktiviveter igång igen och snart så fortsätter skolan för Moltaz, då vi ska gå unghundskurs med goa gänget. Längtar tills dess för just nu tror jag bestämt att vi har en liten fyrbent pubertetshund här hemma :-). Eller så har han bara lite ludd i öronen. På måndag blir det lite nya regler för mig, nya regler som ska göra livet lättare. Återkommer på måndag med mera info :-).

Sitter nu i soffan och kollar tv och äter gottit.. Kram kram från mig till er...


Årskrönika 2009

Januari:

Började året med feber och krasslighet.. Sen kom våra vänner från Motala och piggade upp mig, vi fick en mysig helg tillsammans. Det kom även snö den 3 januari och kyla (-12 grader). Gick på Nyårsrevyn med Alexander och skrattade gott.

Februari:

Hm, vad hände här då? Gjorde klart med pappas skatt och samtalade med revisorn. Den här månaden började även våra planer för att skaffa hund komma allt närmre :-). Kämpade på med vikt och hälsa, vilket jag gjorde bra, då. Min vän S fick en liten son den 25 februari, stort grattis vännen...

Mars:

Nu har vi kommit fram till en fantastisk månad, månaden när vår lilla Moltaz föddes. 10 mars såg han världen för första gången. Det blev två Lagottokillar en Mattis (Senare Moltaz) och en Birk. Så underbart!! Vi gick på teater och såg buskisen Solsting och Snesprång med Jojje, skrattmusklerna fick sig ett träningspass.



April:

Då har vi kommit fram till skämtmånaden, vi lyckades förmedla ett första aprilskämt till vår fina vän B som fyller år denna dag. Ett riktigt bra skämt som hon gick på helt och hållet, hihi så skoj. Vi vårstädade ute på vår altan och i rabatten. Vi åkte till våra vänner i Motala över påsken och hade en härlig och mysig helg, vi passade också på att hälsa på Johanna i Norrköping. Åkte på utflykt till Nunnedalen på Öland med familjen A. Grillade och mös i det vackra vädret. Den 26 april hälsade vi på vår lilla valp, vilket magiskt ögonblick, helt fantastiskt. Så fin han var, det var kärlek vid första ögonkastet. Firade Valborg med Motala gänget, men det var ett skitväder. Blåsigt och kallt så vi hade det bättre hemma.




Maj:

Då var vi framme vid en väldigt fin månad som ligger mig varmt om hjärtat. Min fina son fyllde 12 år, grattis prinsen min. Den här födelsedagen var även Motalagänget här och firade med oss. Min bil blev påbackad i början av den här månaden (gång 1). Men det löste sig med hjälp av trevliga killar som berättade att de backat på min bil och med hjälp av försäkringar.. Vi gjorde altanen valpsäker med hjälp av snälla bonusfar. Vi hälsade på Moltaz som vuxit en hel del sen sist. Jag jobbade sista dagen den 20 maj sen gick jag på en härlig långsemester. Tog valpledigt i 11 veckor, så skönt det var. Önskar att jag kan göra det fler gånger. Sen kom den dagen vi väntat på så länge, dagen vi åkte och hämtade hem Moltaz. Vi var så lyckliga och fulla av förväntan när vi for mot Öland den där dagen torsdagen den 21 maj. En härlig dag väntade oss och en härlig fortsättning i vårt nya liv med hund. Den 28 maj så skrämde en regn och hagel skur slag på Moltaz. Kanske därför han ogillade vatten ett bra tag. Den 29 maj skulle min dotter Amanda fyllt 16 år, finaste ängeln av dem alla. Alexander spelade piano på ett pianokafé inför en ganska stor publik, jättebra gjort mammahjärtat blev så stolt. Moltaz låg i mattes knä och sov mest hela tiden. Jag blev en bullmamma under maj och juni, Alexander kom varje dag hem till något nybakat efter skolan. Det blev även början på en lång läsperiod. Många böcker som har väntat på att bli lästa..



Juni:

Då var vi framme vid sommaren, så skönt. Det är den årstid jag gillar allra bäst. Alexander slutar 5:an och får sommarlov. Ett sommarlov med hund :-). Mamma fyller år och det firas med god mat och fika. Det är dop för vännens son C, vackert och trevligt. Midsommar firades med Motala gänget på Öland med Annelie och vänner. En härlig helg då vi efteråt körde runt lite på vackra Öland. Zebastian stannade kvar hos Alexander och de hade en härlig ensamtid tillsammans. Poolen kom upp och den användes flitigt.


Juli:

Satte på solfilm på bilen, allt för Moltaz skull. Min lillebror F fyllde 30 år, grattis grattis. Tog bilen upp till Motala och myste med våra vänner en vecka, lämnade även vår lilla fyrbenta där medans vi for vidare mot nya äventyr. Bonuspappa B fyllde 70 år, strort grattis. Vi överaskade far med en resa till Bornholm. Hela familjen åkte iväg för att fira jubilaren samt 30 åringen. En fin vecka tillsammans med mycket att se och upptäcka. Mycket bad och skoj. När vi kom hem så körde vi för att hämta hem vår älskade Moltaz. Oj, vilket kärt återseende det blev. Vi gick på teater "Svensson Svensson" Helt suveränt bra. Kul att de ordnar lite teater och sådant kul här i Kalmar. Alexander var på scoutläger med tre övernattningar.


Augusti:

Min fina månad. Nu har min långa ledighet gått mot sitt slut, har lite ångest inför att börja jobba igen. Men det går ju riktigt bra det med. Börjar nu att jobba med de allra minsta barnen 1-3 åringar. Helt nytt för mig så det är mycket nytt att ta in. Alexander är ledig tre veckor till. Sen var det dags för Alexander att börja i åk 6. Jisses vad fort det går. Min lille plutt, så stor nu.. Sen kom vi fram till sista dagen på augusti då jag fyller år, grattis mig. En fin grabb med namn Willliam fyller även han år på denna fina dag, grattis gubben. Höll på att glömma men min bil blev påbackad igen.. Men även den här gången löste allt sig bra..

September:

Vi började på valpkurs med Moltaz, kanonkul och lärorikt. Vi stod på loppis och sålde våra utrensade saker. Alexander blev supernöjd, han sålde för 1300kr, mycket pengar för en 12 åring. Gick väl inte lika bra för mig kan jag villigt erkänna.



Oktober:

En månad med mycket på jobbet, många möten och sånt där som måste göras. Moltaz skadade benet och vi blev så himla oroliga. Men till våran stora glädje vart det inget allvarligt utan han blev bättre efter lite vila i hemmets lugna vrå.

November:

Vi gick på stadspromenad med valpkursgänget, en häftig upplevelse som gick hyfs bra. Med hjälp av lite godismuta så gick det ännu bättre. Motalagänget kom och hälsade på och som vanlig vart det en trevlig helg tillsammans. Minns att det var mycket regn och rusk den här månaden. Vi avslutade valpkursen. A fick en liten flicka och min vän Angelica fyllde år på samma dag, grattis till er båda..

December:

Då var vi framme vid årets sista månad. Julpyssel och fixande stod på schemat. Jag vaccinerde mig mot nöff flunsan. Var på föreläsning och lyssnade på Agneta Sjödin.  Var på After Work med jobbet, trevlig. Julbakat med Alexander hemma hos Annelie, trevligt och kul trots en del missar :-). Så var vi då framme vid själva julafton. Vi började med att fira här hemma med grötlunch och vackert pianospel av Alexander. Därefter åkte vi hem till mor och far och fortsatte firandet tillsammans. Första snön kom en vecka innan jul och vi fick äntligen en vit, fin jul. Moltaz mötte snön för första gången och älskade det. Han var lite osäker först och visste inte riktigt vad han skulle göra men sen så vart det full fräs. Enda nackdelen är alla snöklumpar som fastnar i hans päls. Jag är ledig alla mellandagar så det blir många slödagar. Så skönt. Nya året firades in med ett besök vid slottet för att kolla in nyårssmällarna, därefter åkte vi till Annelie med familj där vi firade tillsammans med god mat och godis och lugn och ro. Moltaz verkar inte bry sig så värst mycket över att det smäller lite här och där. Det känns skönt..








Det var det gamla året, nu blickar vi fram mot ett nytt härligt år.
2010 varmt välkommen.


RSS 2.0