Tack, blev så himla glad...

Har känt mig lite trött och halvt nedstämd lite till och från. Känner att livet går alldeles för fort, hinner inte riktigt med alla de där måstena. Känns ju inte helt tillfredställande för även om man skjuter upp det så måste det ju göras. Eftersom jag lever utan sambo så är det ju bara upp till mig att göra eller inte göra. Det är då det blir så jobbigt när man känner att kraften inte riktigt räcker till. Men så är det säkert för många och det är bara att gilla läget och göra det bästa. Solen är ju på väg och då brukar allt kännas bättre igen och snart så blir vi glada hundägare och då blir det super... Långledigt med en söt liten lurveltuss...

När man känner så här så finns det inget bättre än älskade vänner som dessutom bara dyker upp när man minst anar det. Så i lördags vaknade jag, trött som vanligt. Sittandes vid frukostbordet iförd pyjamas, småpratandes med Alexander då helt plötsligt ringer det på dörren. Vem kan det vara nu, så här tidigt??
Utanför står min alldeles underbara vän Annelie med en lika underbar liten William. I famnen har de blommor och de har även stora kramen med sig.

I de fina blommorna satt det ett kort och där stod det:

TACK ANNELIE
Det här gjorde mig så himla glad, så glad så tårarna kom. Det här betyder så mycket, för när livet är stressigt och orken inte riktigt finns så är det inte lika lätt att fortsätta i samma tempo och fixa allt som måste fixas. Men när en vän finns i ens närhet och tänker lite extra mycket på en och ger positiv energi då är det lättare att trampa vidare ett tag till. Så tack Annelie och William för att ni kom och förgyllde vår dag och tack för de fina blommorna och det underbara kortet.
Love you


Min fina vän Annelie

Alexander och William spelade så vackert...



Hm, vad säger han egentligen... Mamma lyssnar
så då är det nog lika bra jag med gör det...

Kuddkrig nästa

Bäst att ta en titt på grisen i hallen innan jag åker hem...


Sen blev det hemfärd för goa vänner efter en helmysig dag. Tack för att ni förgyllde vår dag...

Tre saker jag har gjort bra idag:
1. Ägnade en stund åt att titta på min son innan jag väckte honom idag, tittade och kände en sådan stor tacksamhet för att jag har honom, älskar dig Alexander.
2. Åkt runt på stan en stund och hittat ett par fina gympaskor till Alexander så han slipper svettas så dant i sina vinterkängor.
3. Äntligen gett mig tid att göra det här inlägget om min goa, fina vän.

Nu väntar sängen för en tröttis, i morgon blir det 50 års kalas...

Sov gott vänner och tänk på att du är unik och alldeles underbar...



Måndag igen

Sitter här på jobbet och har lite rast. Hade behövt vara ledig nån dag till för helgen går alldeles för fort, den bara säger hej och sen är det måndag igen. Är lite trötter och hade svåååårt att komma upp idag, tror det beror på sommartiden. Men det är bara att gå och lägga sig i tid ikväll och hoppas att piggheten infinner sig i morgon. Helgen har varit härlig och överaskande men kort, återkommer om själva överaskandet lite senare. Ett valpsug har infunnit sig hos oss, fick nya bilder i fredags där de har börjat öppna sina ögon. De är såååå söta de små liven...

Nu ska jag återgå till jobbet och göra lite nytta, puss på er och ha en underbar dag.

Snart helg

Då var det snart helg igen. Veckan har flutit på bra, var på en underbar föreläsning i måndagskväll genom jobbet. Den hette "Trasiga barn behöver kloka vuxna" av Gunilla O Wahlström. Hon har bla skrivit Kirre böckerna. Det var en väldigt bra men otroligt tuff föreläsning. Det finns så många barn därute, runtomkring oss som inte har ett värdigt liv, inga goda förebilder, ingen medmänsklighet. Dessa barn ska sen klara av skola och vardag, vilket många av dem inte fixar och vem finns då för dem, vem förstår vilket helvete de lever i, vem står upp för just de här barnen som behöver oss vuxna mest av alla. Hon berättade så många episoder hon upplevt kring de här utsatta barnen att tåren i ögat fanns under hela föreläsningen. Det gäller att inte vi vuxna ger upp och bara struntar i regler och ramar för att det är så besvärande eller jobbigt, för våra barn mår allra bäst genom att veta vad som gäller och de mår bäst när det är kontinutet i livet. Det har blivit ett "skit i andra och ta hand om dig själv samhälle" och jag känner mig inte riktigt bekväm i det tänket. Jag vill vara en god förebild och finnas till för mina medmänniskor. Barn behöver oss och våra ungdomar behöver oss. Vi behöver varandra för utan varandra stannar livet. Ja, det var många tankar som fluerade efter den här föreläsningen, jag önskar att alla fick ta del av den. STOR KRAM till alla barn och ungdomar där ute, kämpa på för ni är värdefulla även om någon vuxen säger något annat. Ni är betydelsefulla och är värda allt gott, jag önskar er det bästa...

Veckan gick sen vidare och i onsdags så bjöd jag föräldrarna på lite våfflor. Gott som bara den och vi njöt av en trevlig kväll då Alexander stod för musikunderhållningen.
Nu är Alexander på scouting och jag ska snart ut och gå en runda i den friska men kalla luften.
Har fått lite härliga bilder på vår blivande valp, vi längtar så mycket och ser verkligen fram emot att bli valpägare. Har börjat handla lite smått och gott som kan behövas till lilla godingen.

Trevlig kväll önskar jag er alla och tänk på att vara en god förebild och sträck ut en hjälpande hand till den som behöver den och dela med er av er glädje. Vi har bara ett liv så värdesätt det och gör det så bra som möjligt.

Tre saker jag har gjort bra idag:
1. Haft en mysmorgon med Alexander och haft härliga diskussioner vid frukostbordet.
2. Varit en god förebild gentemot barnen på jobbet och sett till så att deras dag har blivit så bra som möjligt.
3. Lämnat bilen hemma och cyklat till jobbet och på så sätt värnat om miljön.

*Kramar till er alla*


Våren i antågande

Lördag i kalmar och min lilla familj tog sig en liten promenad. Så härligt, så ljust, så vackert... Det är så härligt när våren är på gång och solens strålar värmer igen. Vi gick in mot stan förbi slottet och spanade vårtecken.



Inne i stan såg vi tydliga tecken på att gågubbarna är i stan. Steg för steg har de tagit sig till Kalmar och ska hela vägen till Haparanda.

Senare under kvällen gick vi förbi inspelningsplatsen på larmtorget och där såg vi dem live. Gamla goingar som gör något gott för en angelägen sak. Hade tyvärr inte min kamera framme så därav inget kort på två skäggiga gamla goingar. Men såg Gerts rävsvans som han stolt visade upp för den intresserade, haha det som inte en del såg innan de tog i den var att det var blod och skit kvar, haha... inte så roligt...kanske...men lite, haha 

På kvällen var det buskis som gällde, Solsting och snesprång. Många goa skratt blev det och Alexanders favorit var ju med, Jojje och han är så himla bra, man skrattar bara man ser honom.

Efter buskisen gick vi ut och åt. Föräldrarna var också med på buskis, alla tre fick biljetterna i julklapp och nu så blev Alexander och jag bjudna på restaurangbesöket. Mums och trevligt vart det.

En härlig lördag blev det och det behövs ibland, pigga upp vardagen lite.

Söndagen är väl inte lika fin om man tänker vädermässigt, grått och trist och inslag av regn. Blä, inget kul alls. Vill ju ha vårvarmt alla dagar nu och solens strålar vill jag se... Tittar ut genom fönstret och det regnar för fullt så då är soffan en skön plats att befinna sig i. Kollade reprisen på Robinsson idag och jäkla vilket skitställe de hamnat på, ingen paradisstrand där inte. Men det är helvetet före paradiset tror jag, de kommer nog att hamna på ett bättre ställe genom att vinna tävlingar och sådant. Allt för spänningens skull och för att få bra tittarsiffror.

Hoppas ni alla haft en härlig helg och är utvilade för den kommande veckan som väntar.
Ta hand om er och kom ihåg att ni är alla betydelsefulla och fina.
Kram

Helgmys

Ytterligare en vecka har avverkats. Känns bra med helg och vila. Igår hade vi finbesök på jobbet, min kollegas dotters hund var och hälsade på. En härlig liten Bostonterrier som jag gillar skarpt. Det blev en härlig stund för barnen med mycket klapp och frågor att ställa. Jag passade också på att gosa lite extra, för det är något speciellt att få den närheten till en hund, det är så mysigt. Nu längtar jag ännu mer efter vår lilla valp som kommer innan sommaren.



Har ägnat kvällen i vår soffa, lite trötta och sega efter veckan som gått. Ätit gott och kollat Lets Dance. Ikväll håller jag på Laila och Magnus. Vill se dem i final även om jag tycker att Morgan är jätteduktig också. Ska bli spännande att se vilka det blir i finalen. Alexander har nu somnat och jag ska snart göra likadant. I morgon ska vi till Kalmarsalen och se på buskis med Jojje. Solsting och Snedsprång blir det. Alex favorit är Jojje så det kommer nog att bli många goa skratt. Efteråt ska vi ut och äta på restaurang. Föräldrarna ska med i morgon, alla tre fick biljetten av mig i julklapp... En härlig klapp att få ge som kan glädja oss alla tillsammans.

Ha en skön kväll alla och stor kram från mig...

Vovve uppdatering

Här längtas det hund må ni tro. Var på en föreläsning i tisdags som handlade om just valp, vilket passade väldigt bra. Det var en veterinär som talade om valpens första tid och allt vad det innebär, lite om sjukdomar, mat och annat matnyttigt. Sen var det en tjej från Agria som pratade försäkringar. Det var en trevlig hundkväll och vi sög in informationen och längtar nu ännu mer...

Vår valp är född, de föddes den 10 mars. Det blev två stycken hanhundar. Den ena är vit och den andra är vit med brunt huvud. Födseln gick mycket bra och valparna mår toppen, just nu äter de och frodas och piper efter mamman när hon råkar befinna sig på tok för långt bort för deras tycke. Pratade med uppfödaren idag och vi hade ett väldigt trevligt samtal. Ska åka och hälsa på om cirka 2 veckor, kan knappt bärga oss, vill se nu... Hon har även skickat över lite bilder, 6 dagar gamla. Sådana små sötnosar alla redan, vårt hjärta klappar lite extra för den med brunt huvud så den har vi tingat lite grann... Ni mån tro att det längtas hund här hemma nu, Alexander är såååååååååå lycklig och vill att tiden ska gå så fort, han vill ha hund nuuuuuuuu, helst igår.

En ny spännande tid i vårt liv är på väg, ny utmaning, ny kärlek, vi välkomnar en ny familjemedlem med öppna famnen.

Kläder och mys...

Då var det söndag och slapp, slapp förutom lite dammsugning, torkning av golv och rengöring av toaletter. Har även burit ner en del i källaren också. Eh, vad tog slappet vägen, det blir nu en liten stund när jag bloggar, haha... Man känner att man bara vill vara hemma ibland och göra ingenting, men då hittar man på en hel del att fördriva tiden med, men å andra sidan är det sådant man inte riktigt hinner med i veckorna så det måste ju göras det med.

I fredags åkte vi ju till Nybro efter jobbet och hittade absolut ingenting, gick och kände en stor tacksamhet gentemot mina föräldrar som valde att flytta därifrån. Visst vårt hus var mysigt och skolan trevlig men det finns ju ingenting alls att göra. Så TACK! Efter Nybro åkte vi hem och hade en mysfredag med god mat och Lets Dance, de är så otroligt duktiga så det lär bli en tuff omgång nästa vecka.

Lördagen ägnades först åt att åka in till stan en sväng mellan tvättstugans pass. Alexander köpte ytterligare en bok, vad annars, haha. Jag har länge letat efter ett par stövlar som man kan ha till kjol och jeansleggings, men har inte haft någon vidare tur. Men så hittar jag ett par som jag kände skulle funka och som jag gillar mer och mer, ingen nackdel att det var halva priset heller, me like. Köpte även ett par jaensleggings och en söt top. Så lite shopping blev det vilket är väldigt kul igen när man minskat i vikt och känner att kläderna sitter bättre på.

Fina stövlar...

Söt tröja och min favvo färg...

Efter stan och tvättstugan fick vi besök av goa vänner Susanne, Evangeline och lilla nyfödda Caspian. Det är så kul med spontanbesök. Bjöd på lite rostmackor och te. En härlig stund blev det med mys och massor med prat i soffan, Alex och E lekte och hade hur kul som helst. Caspian var nöjd och glad och låg mest och sov förutom lite dumt knip i magen då och då. Gud vad bebissugen man blir när man träffar en bebbe, de är ju så goa och luktar så gott... Men allt blir inte som man tänkt och planerat utan man får vara tacksam för det man har, en underbar son och en underbar dotter i himlen som skulle blivit 16 år den 29 maj. Jissse vad tiden rusar på. Jag är så tacksam för min goa pojk som förgyller livet mest hela tiden förutom när hans hormoner spelar honom spratt, haha. Tonårstiden närmar sig så det lär nog bli mer av den varan...

Alexander och Caspian

Kläderna han fick av oss har han på sig, så söta.

Han fick även de här urgoa strumporna.

Tack för att ni kom förbi och hälsade på och tack för pratstunden.
Nu så är det dags att börja med lite mat, ikväll blir det kyckling och potatisgratäng, allitd lika gott. Så jag säger Tjineling och hej från mig...


Fredag!!

Härliga fredag, lite ledighet som väntar och en helg att bara vara... Efter jobbet åker vi en liten sväng till Nybro för att kolla böcker på rean, allt efter Alex önskemål. Min bokmal till son vill ta alla chanser att köpa böcker på rean, haha. Det blir ju även en trevlig liten fredagsutflykt och kanske en god liten fika, vem vet.. Nu är det lite jobb som gäller, så ha en härlig dag alla och njut av den kommande helgen.

Duktiga jag!!

Vet ni vad?
Jag har varit och tränat nu ikväll, gång nummer två och gissa vad...
Det var lika kul den här gången, tjoho vad bra jag är. Jag körde ett
Easy Line pass och jag promenerade dit och hem vilket var extra
skönt. Nästa pass är inplanerat på söndag och eventuellt kan det
bli ett extra pass i morgon... Det känns så skönt i kropp och själ att
vara igång med träningen, det har tagit tid men nu så... Bättre sent
än aldrig...

Nu blir det varma mackor och sen lite mys i soffan för att sedan
inta sängen, i morgon blir det jobb och skola igen. 
 

Hemmadag!

Idag har jag och Alexander varit hemma. Alexander har haft feber och känner sig inte riktigt kry. En soff och filmdag har det varit, kan vara skönt det med ibland. Fick göra mycket grönsakssoppa till lunch, något som Alex alltid vill ha när han är sjuk, haha. Det är ju i och för sig bra med tanke på all näring som finns i grönsakssoppan. Det har varit en mysig dag, mysigt att få ta hand om sin lille/store son. Nu tar han sig ett varmt bad, kände sig varm/svettig på samma gång. Vi ska vara hemma i morgon också, hoppas att febern är borta och att han känner sig bättre så han kan återgå till skolan snart.

Hoppas ni alla haft en bra dag och känner er friska och krya, snart kommer våren och med den värmen och med värmen det goda humöret...


Karlskrona utflykt..

I lördags så tog vi bilen och körde till Karlskrona, kände för en liten utflykt på tu man hand. Det blev en härlig dag med shopping, god lunch med efterrätt, lite sightseeing och roliga upptåg. Alexander köpte böcker i vanlig ordning, jag köpte också lite böcker och lite kläder köptes både till stor och liten. En ny liten vän till soffan fick oxå följa med hem, precis som att jag inte har tillräckligt med sådana här små sötingar, men ville så gärna ha med honom hem. Så söt ju... Efter stan så åkte vi runt lite i Karlskona och minnerna efter mormor och morfar gjorde sig påminda, vi har haft så kul genom åren när jag var liten. Nu fick jag visa och berätta för Alex om allt roligt jag varit med om när det gäller Karlskrona. Sen bar det hemåt mot mor och far där vi stannade för att äta en god bit mat... Alltid lika trevligt och gott. Mamma hade bakat så himla goda bullar som det bjöds på efter maten eller rättare sagt som jag tog efter maten.


Sötnosen som fick följa med hem.

Kläderna jag köpte till mig.


Nu blir det lite slötid i soffan framför tvn, lite nervarvning inför en ny vecka som vi har framför oss...

Tre saker jag har gjort bra idag:
1. TRÄNAT och njutit av det, det var så himla roligt.
2. Bokat in träningspass för kommande vecka, bra Fia.
3. Lagat en god kycklinggryta och avnjutit den med min fina son.

Puss och godnatt alla fina människor där ute.


Stolt!!

Idag känner jag mig så stolt över mig själv, som ni säkert vet går jag en match mot överflödiga kilon och utebliven träning under en lååång tid. Kilorna och jag är helt överens och det går åt rätt håll, så där är jag kanonduktig. När det kommer till träning så har det inte gått lika bra, lite promenader är väl det jag åstadkommit. Men så idag bestämde jag mig för att börja...

Idag har jag tränat för första gången på ca 2 år. Wow... Åkte in till gymmet efter lite överläggande med mig själv om det verkligen inte var något annat jag behövde göra istället, haha.. Men det knepet funkade inte idag, tack och lov. Idag har jag tränat Easy Line, ett cirkelträningspass där du kör maskiner och step i ett hejdundrande tempo. Känner mig så glad att jag kom iväg, det var så kul och kändes så skönt i kroppen efteråt och under tiden med för den delen. Har även bokat in i min kalender ett träningspass på onsdag och ett på söndag och eventuellt ett på torsdag också. Onsdag och torsdag blir det Easy Line men på söndag ska jag prova Afro Power Dance, ska bli kanonkul.

Jag är på gång igen, sakta men säkert och med ett annat utgångsläge. Det här är för min skull och för att jag ska må bra och då gäller det att hitta en träningsform som passar just mig. Ska inte säga för mycket efter bara en gång, men det är en bra början och det är ofta det jag behöver för att lättare komma i fas igen.

Ha en bra söndag allihopa och lycka till med era beslut som ni tar för eran skull och välbefinnande...

Bebbegos...

Min vän har fått en bebis, en liten Caspian. Jag var ju och fick en liten förtitt uppe på BB, vilket var helt underbart. Så i tisdags åkte vi hem till dem och gratulerade till en ny liten kille. En härlig stund med mycket bebisgos och mys med hela familjen, lite goda våfflor blev det också. Caspian var 49 cm när han föddes, precis som Alexander och han vägde 3010g och Alexander vägde 3050g. Så häftigt att få hålla en sådan liten bebis igen och lika kul för Alex att se hur liten han var när han föddes. Det här med att en ny människa föds är något speciellt och något man ska vårda ömt för det är inte alltid det går som man vill... Tack min vän för att jag fick ta del av er speciella händelse och för att jag fick gosa med er fina son Caspain.


Sov gott och sätt värde på det du har i din närhet för vem vet hur länge vi får ha det kvar...

RSS 2.0