Livskvalite

Nu har jag varit hemma hela veckan och det känns så fantastiskt skönt. Det är en glädje att vakna varje morgon och veta att jag har kontroll över min dag och mina val. Inga måsten utan lite att göra det som faller en in. Så tack Moltaz för att jag har glädjen att dela mina dagar med dig. Dagarna flyter på bra här hemma, är ute mycket och socialisera Moltaz. Allt är ju nytt för honom. Vänjer honom så smått med nya situationer, nya ljud, nya ställen och vid trafikens ljud. Men han är en valp som tar det mesta med ro och med nyfikenhet. Idag när vi var ute blev han dock en smula rädd. Vi gick i godan ro och plötsligt började det att regna men vi traska vidare, därefter började det hagla och det var inga små hagel som kom ner från himmlen utan stora, hårda saker och då ställde vi oss under ett träd. Vi hann knappt ställa oss förrän det börja åska, en rejäl smäll. Ingen av oss var beredd på det så Moltaz hoppa till rätt rejält och jag kände att ett träd är nog inget bra skydd så då gjorde vi en roligt grej och sprang och hoppa hela vägen hem. Kul tyckte Moltaz samtidigt som han säkert undrade vad det var som anföll hans päls hela vägen. Jag kan säga att det gjorde ont när de träffade kroppen...
Vi har övat en hel del inkallning med sitt som avslutning, där namnet används flitigt. Han fixar det kanonbra. Idag var vi nere vid hamnen medans Alexander spelade piano, hade han fått så tror jag att vattnet lockade en hel del. Han stod så långt fram han kunde med tassen, så matte höll ett stadigt tag i kopplet. Han fick tag i en pappersbit och när matte ska ta hans kära nyfunna ägodel blir han precis tokig, men matte går som segrare ur dessa matcher. Likadant med våra strumpor, men idag bytte vi, han fick en godisbit mot att jag fick strumpan. Gick kanon... Hans tänder är ju inte så där underbart sköna att få i händerna, det är väl det jobbigaste med att ha en bitsugen valp, men det är bara att träna. Tips tas tacksamt emots när det gällen avledning vid bitandet...

Känner mig förövrigt som en bullmamma, har väl bakat och donat i stort sett varje dag den här veckan. Men det är ju så kul och nu har jag ju tiden till det. Så en viss son här hemma blir en aningens bortskämd med nybakat efter skolan. Bakade jordgubbsmuffins i måndags och i onsdags blev det drömrulltårta och idag har det blivit mellanmålsbullar, inte så söta och bakade med keso så lite nyttigare. Alexander åt väl 3 st när han kom hem. Så betyget blev MVG. Idag har det regnat från och till i stort sett hela dagen, inte mitt favvoväder precis men läste att solen kommer troligen till helgen, jag längtar. Nu ligger Moltaz nedanför och drömmer och småskäller glatt. Så sött, vår fina alldeles egna valp.

Mellanmålsbullar på jäsning

Klara och goda enligt söta sonen..

Det här är skitkul tycker Moltaz. Matte knyter banden och Moltaz drar upp dem.

Gaahaaaa, matte inte nöjd. Moltaz mer än nöjd...

Aktiveringsboll är kul med eller utan gosaker inuti...

Det är som att ha fått ett litet barn igen, pass hela tiden men gud vilket roligt pass.

Jag njuter varje stund förutom när hans tänder sitter i mina händer, då blir matte inte så glad. Nu har jag resten av min långa ledighet till att bara njuta, träna, fostra, baka, skoja, leka, läsa, kramas, gosa, mysa, vila, ringa vänner, öva valp, blogga, sola, bada, njuta och bara ta dagen som den kommer. Inget stress, inga tider att passa, önskar att alla kunde få ha lite mindre jobb och lite mer ledig tid. Jag känner att när man jobbar heltid så räcker inte tiden till åt det man vill ägna sig åt. Så nu ska jag bara njuta av min tid som jag ger mig och min familj.

Tre saker jag har gjort bra idag:
1. Tränat med Moltaz och gjort en bytesaffär som funkade bra.
2. Träffat Alex på skolan under en av våra promenader och då passade jag på att ge honom en liten kram.
3. Bakat goda mellanmålsbullar till min sons stora förtjusning.

Tittar ut genom fönstret och ser mörka moln torna upp sig då jag även misstänker att regnet snart kommer. Promenad med Moltaz står på tur, undrar om jag har tur eller inte... Men till helgen blir det säkert toppenväder och då ska vi vara ute mest hela tiden. På lördag ska Alexander spela piano för allmänheten nere vid slottet. Det är kulturskolan som ordnar detta, ska bli så kul att lyssna. Moltaz börja att vänja sig vid detta ljud men han är fortfarande lite skeptisk och undrande.

Ha en bra kväll och ta till vara på varandra och njut av helgen som närmar sig...
*Kramar*


Kommentarer
Postat av: jOHANNA OCH GÄNGET

Så himla underbart! Kan ni inte komma upp hit o vara bullmamma! Vi behöver en bullmamma!

2009-05-28 @ 21:15:07
Postat av: Angelica

Jag är såååå glad för din skull att du kan få denna ledighet. Njut av varje stund och känn friheten.

Mmmmmmm Härligt!



Kramar från Motala

2009-05-29 @ 08:42:12
URL: http://finastearabella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0