Helgen som gått

I fredags så vart det mest mys i soffan, lite god mat och tv titt. Man är rätt så trött när fredagen kommer och då känns det fint att bara krypa ner med en härlig filt och bara göra ingenting.

Lördagen ägnades åt skoldag (Alexander gick i skolan). Det var Vasamässan och föräldrarna var inbjudna att delta under en skoldag. Härligt initiativ med tanke på att många har lättare att delta då, dock inte alla. Men vi var många föräldrar som deltog denna soliga, underbara dag. Vi fick gå på medeltidsvandring och våra härliga ungar stod på olika stationer och föreläste om vår stads historia. Station nr 1 där fann vi Alexander och tre av hans klasskompisar, de föreläste om muren som gick där och om stadens stadsvakt och de gjorde en superhärligt charmig sketch. Det blev många goa skratt, en riktig teaterapa vart han min fina son. Alexander och hans klasskamrater gjorde ett superbra jobb, tack för härlig kunskap.




Efter vandringen var det dags för fika i matsalen, gott och trevligt. När
fikan var i magen och rasten var slut så var det dags för den sista
redovisningen i klassrummet, den här gången om sevärdheter. Alexander
och K pratade om lutande tornet i Pisa. Mycket bra gjort, det märks att de
har haft retoriklektioner.

En härlig förmiddag i skolan, det är så kul att få delta i Alex vardag, önskar jag kunde vara med ännu mera. Men man får vara glad för det lilla.
Solen fortsatte att visa sig från sin bästa sida så väl hemma blev det vårstädning. Alexander gav cyklarna en vårstädning och jag tog tag i altanen. Resultaten blev mycket bra.

Idag är det söndag och solen fick väl solsting igår,  för idag har vi inte sett röken av den. Kallt och blåsigt har det varit. Men vi fortsatte i vårens tecken och stack iväg med bilen för att byta till sommardäck och därefter köpte vi lite uteblommor, hann dock inte plantera dem ikväll. Men det kommer att bli så fint på vår härliga altan.

Nu är det soffan som gäller en stund innan sängen intas.

Tre saker jag har gjort bra idag:
1. Sett till så bilen fått av sina vinterkängor och på med lite lättare doningar.
2. Köpt lite fina blommor med min härliga son, gått och småpratat och haft en sådan härlig stund.
3. Rensat i slängskåpet under diskbänken så att jag äntligen har fått in sopsorteringskärlen. Nu blir det sopsortering för fulla muggar, heja miljön.

Ha nu en skön vecka och tänk på att stanna upp ibland, andas och känn hur skönt det är att leva. Var tacksam för allt du har och ägna en tanke på dina medmänniskor. Skänk gärna ett leende även denna vecka.

Natti natti och kram från mig...

Kommentarer
Postat av: Johanna och Sting

Solsting... hihi!

2009-04-05 @ 21:38:08
Postat av: Angelica

Vilken härlig helg ni haft. Längtar till våran myshelg



Kramar från Motala

2009-04-06 @ 08:32:39
URL: http://finastearabella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0