Lärorika lördagar...

...med flocken. Som jag skrivit innan så bara älskar vi valpkursens upplägg och dess ledare. Passar oss som handen i handsken. Hon har en filosofi som jag gillar och hon bjuder verkligen in sina deltagare, stora som små. Förra lördagen så gick vi ute på Alvaret på stigar, över bäckar och över trappor. Ny miljö för valparna. Vi gjorde olika små spår, en där vi trampade upp en ruta som vi sedan lade godis i. Sen fick Moltaz nosa rätt på alla gosaker. Vi gjorde även ett godisspår i rak linje cirka 7-8 meter och en markering som visade vart vi började. Hämta Moltaz och låta nosen arbeta. Han gillar verkligen att jobba med huvudet, men vilken hund gör inte det förresten. Han fixade det galant, vid spår nr 2 hoppade han över godis nr 1 pga ivrighet men när han vart klar med de övriga godisbitarna gick han tillbaka till start och tog den med. Vi övade sitt kvar och det går ibland bra, ibland mindre bra, behöver öva mera. Fick massa exempel på balansövningar och nosarbetsövningar man kan göra. Samt lite problemlösningar för hunden. När vi hade jobbat en hel del med hundarna gick vi till ett mysigt grillställe där ledarens man stod och grillade korv till oss alla. Då fick hundarna öva lite vila i utemiljö. Det blev en sådan underbart härlig dag och glädjefull. De här träffarna är lika roliga för oss alla tre och framförallt lärorika. När vi ätit och hundarna fått vila en stund så åkte vi till en inhängnad för att släppa loss de fyrbenta vildingarna. 2 Lagottokillar, 2 Boxrar, 1 Bernersenner och en... hm, liten kampis av något slag. Lite roligt när man släpper dem för då parar de ihop sig rasmässigt och leker bäst med sin likasinnade. Moltaz slår sig fri lite då och då för att gå till Bernersenner tiken som han verkar ha ett gott öga till..

Alexander får öva både med Moltaz och sedan med en treårig Bernersenner som hon med valpen har med sig. Ni kan ju tänka er hur stolt Alexander är som gör dessa övningar i dubbelbemärkelse.

Nu i lördags så var vi inne och övade gå i bana med korner där det fanns en uppgift vid varje stopp. Promenad bredvid varandra med full kontakt med matte/husse. Vi övade inkallning och att gå i trappa med hunden bakom oss. Vi lärde hunden att krypa, det är alltid någon kul övning vid varje tillfälle. Gå med störning där hunden ska ha 100 % kontakt med dig. Därefter fick vi lära oss lite massage och avslappning. Jag har ju gjort massage på Moltaz ända sedan han var liten, en stund varje kväll innan han ska sova. En mysstund.

Ja, det var lite av det vi gjort de senaste gångerna.
Lägger in lite bilder som följer nedan:

Nosarbete pågår

Behövlig vattenpause

Korvätardags, så gott och så trevligt

En trött Moltaz dreglandes efter en korvbit ;-)
Balansgång med husse


En trött Moltaz kille när vi kom hem


Igår kväll hade vi en föräldraträff med Alex klass, vi som har hand om planeringen av skolresan i slutet av 6:an. Det är mycket pengar som ska tjänas ihop och många åtagande. Vi börjar med ett disco i slutet av oktober, få se hur mycket de får ihop då. Sen är planerna att sälja salamikorv, blommor, ev. frallor, kanske loppis mm mm. Planeringen är igång och klassen förväntansfull. I morgon ska jag på en föreläsning genom jobbet som heter:
Varför går vi till jobbet...Egentligen? av livscoachen Atle Johansson. Ska bli spännande att ta del av positiv visdom och glädje.

Nu väntar en lång kvällspromenad med son och hund för att sedan krypa ner i den varma sängen och läsa lite.

Må gott och sov gott alla fina, värdefulla, vackra människor.
*KRAMAR*


Kommentarer
Postat av: Angelica

Vilken härlig kurs du har hittat Så kul att ni kan göra detta tillsammansKramar från Motala

2009-10-07 @ 21:42:11
URL: http://finastearabella.blogg.se/
Postat av: Johanna

Låter alldeles underbart!

2009-10-07 @ 22:09:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0